Uitrol Android 7.1.1 Nougat gestart

Google is gestart met de uitrol van Android 7.1.1 Nougat. Het bedrijf brengt de update uit voor een flink aantal van zijn eigen telefoons: de Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en General Mobile 4G (Android One).

Nieuwe functies Android 7.1.1 Nougat

Android 7.1.1 NougatUiteraard heeft Google een aantal functies toegevoegd aan de nieuwe versie van zijn besturingssysteem. Zo heeft de zoekgigant ondersteuning voor zijn ‘afbeeldingentoetsenbord’ toegevoegd. Daardoor kan je makkelijk foto’s en gifjes versturen zonder de door jouw gekozen berichtenapp te verlaten. Google zegt dat die functie op het moment werkt met Hangouts, Allo, en de standaard Berichten-app. iOS-gebruikers hadden deze functie al enige tijd, via het Gboard iOS-toetsenbord.

Daarnaast heeft Google een aantal emoji toegevoegd. Deze moeten volgens het technologiebedrijf een “grotere hoeveelheid beroepen dekken” voor vrouwen. Ook voegt de update appsnelkoppelingen toe. Door deze functie verschijnt er een menuutje als je het icoon van een applicatie ingedrukt houdt. Daardoor kan je bijvoorbeeld snel een bericht naar specifieke contacten versturen.

Niet alle Android-smartphones tegelijk

De update naar Android 7.1.1 Nougat zal niet naar alle Android-smartphones tegelijkertijd worden uitgerold. Google zegt dat het de update in de loop van de komende weken beschikbaar maakt.

Bron: Google via Engadget

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters