Uitrol gestart van Android Wear 5.1 naar geschikte smartwatches

Eigenaars van een LG Watch Urbane, Motorola Moto 360, Sony Smartwatch 3 of Samsung Gear Live opgelet: Google is begonnen met het uitrollen van Android Wear 5.1.1 naar deze smartwatches. De update brengt een aantal handige features met zich mee.

LG Watch Urbane

Zo kun je nu je smartwatch verbinden met een wifi-netwerk. Je horloge hoeft dan niet via Bluetooth verbonden te zijn met je smartphone, maar kan op die manier dan in contact blijven met je telefoon. Daarnaast kun je nu het scherm van de smartwatch vergrendelen.

Door middel van een veegpatroon kun je vervolgens het scherm van het horloge weer ontgrendelen. Verder is het dankzij de update voor ontwikkelaars mogelijk om het scherm altijd aan te laten staan, zodat hun app niet op zwart gaat. Je kunt nu ook met je smartwatch emoji’s tekenen en het lettertype kan qua formaat gewijzigd worden. Android Wear snapt met de update ook meer handgebaren, zoals het doorbladeren van de bladzijdes van Android Wear.

Inmiddels is de update aan het uitrollen. Op onze Sony Smartwatch 3 is de update echter nog niet binnen. Om te updaten moet je de Android Wear-app op je smartphone updaten. Anders kun je de smartwatch niet upgraden naar Android Wear 5.1.1.

Het is nog onbekend of andere smartwatches ook de update naar Android Wear 5.1 krijgen. Zo is het de vraag of ze hier überhaupt geschikt voor zijn en of de fabrikanten het de moeite waard vinden de smartwatches te updaten naar de nieuwste variant van het besturingssysteem. Google is zelf het meeste te spreken over de wifi-ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters