Uitstel Tegra 4 resulteerde in forse omzetdaling Nvidia

GPU-boer Nvidia heeft een flinke daling in omzet moeten noteren in haar kwartaalcijfers. De omzet die zij behaalde met de verkoop van haar Tegra-chips is met 54 procent gedaald naar zo’n 181 miljoen euro. De fabrikant geeft de uitgestelde lancering van de Tegra 4-SoC de schuld van de tegenvallende cijfers.

Aan het begin dit jaar koos Nvidia er voor om de lancering van haar Tegra 4-SoC uit te stellen om de goedkopere Tegra 4i-chip sneller uit te kunnen leveren. Doordat de oudere Tegra 3 al was uitgefaseerd had de fabrikant geen actuele processor op de markt waardoor zij haar omzet met 54 procent zag dalen.

Toch ziet de toekomst er rooskleuriger uit voor Nvidia. Topman Jen-Hsun Huang laat weten dat het Tegra-platform met 111 procent is gegroeid over het afgelopen kwartaal en hij voorspelt dat die groei in het vierde kwartaal zal voortzetten. Hij voorziet dat de populariteit van de Tegra-processoren verder zal stijgen naarmate Android-games intensievere graphics krijgen.

Momenteel is de fabrikant bezig om 4G LTE-ondersteuning te implementeren op de Tegra-processoren om de chips interessanter te maken voor fabrikanten van smartphones. Ook zal de Tegra 5 volgend jaar het daglicht zien. Deze processor met de codenaam ‘Logan’ zal zo’n 50 keer sneller zijn dan de oude Tegra 2 en waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2014 beschikbaar zijn.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Gelukkig heeft NVidia meer pijlen op zijn boog en kunnen ze dit wel incasseren.

  De Tegra 5 50x sneller dan de Tegra 2? En hoe verhoudt zich dat dan met de Tegra 4 want roepen hoe sterk hij is t.o.v. een 3 generaties oudere SoC staat wel stoer maar zegt me niet zoveel.

  1. Nino de Vries -

   Ja ik vond het ook maar een rare bewering maar dat is wat er gecommuniceerd werd ­čśë

   Nvidia heeft het er niet makkelijk mee hoor, AMD loopt in te halen en verschaft de APU voor alle drie de next-gen consoles.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters