Uitstel Tegra 4 resulteerde in forse omzetdaling Nvidia

GPU-boer Nvidia heeft een flinke daling in omzet moeten noteren in haar kwartaalcijfers. De omzet die zij behaalde met de verkoop van haar Tegra-chips is met 54 procent gedaald naar zo’n 181 miljoen euro. De fabrikant geeft de uitgestelde lancering van de Tegra 4-SoC de schuld van de tegenvallende cijfers.

Aan het begin dit jaar koos Nvidia er voor om de lancering van haar Tegra 4-SoC uit te stellen om de goedkopere Tegra 4i-chip sneller uit te kunnen leveren. Doordat de oudere Tegra 3 al was uitgefaseerd had de fabrikant geen actuele processor op de markt waardoor zij haar omzet met 54 procent zag dalen.

Toch ziet de toekomst er rooskleuriger uit voor Nvidia. Topman Jen-Hsun Huang laat weten dat het Tegra-platform met 111 procent is gegroeid over het afgelopen kwartaal en hij voorspelt dat die groei in het vierde kwartaal zal voortzetten. Hij voorziet dat de populariteit van de Tegra-processoren verder zal stijgen naarmate Android-games intensievere graphics krijgen.

Momenteel is de fabrikant bezig om 4G LTE-ondersteuning te implementeren op de Tegra-processoren om de chips interessanter te maken voor fabrikanten van smartphones. Ook zal de Tegra 5 volgend jaar het daglicht zien. Deze processor met de codenaam ‘Logan’ zal zo’n 50 keer sneller zijn dan de oude Tegra 2 en waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2014 beschikbaar zijn.

Bron: Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters