Uitvinder van mobiele telefoon koopt elke twee maanden een nieuwe

De uitvinder van de mobiele telefoon, Martin Cooper (83), belt nog steeds mobiel dat het een lieve lust is. Sterker nog, hij koopt elke twee maanden het laatste model dat beschikbaar is op de markt, meldt IT World dat een interview met de oude baas had.

martin cooper

Martin Cooper stelde in 1973 de eerste mobiele telefoon voor. Het was een bakbeest dat 1,1 kilo woog en een niet zo geweldige accuduur had van een half uur tijdens een gesprek. Maar dat bakbeest heeft wel gezorgd voor de hele mobiele technologie zoals we die nu kennen.

IT World vroeg opa Cooper wat hij zoal doet vandaag de dag. Wel, hij onthulde dat hij elke twee maanden een nieuw mobieltje koopt. En dan niet zomaar een, maar meteen het nieuwste van het nieuwste. Momenteel belt hij met een HTC Thunderbolt, in Amerika het nieuwste HTC-model. Daarvoor had hij een Motorola Droid X en daarvoor weer een iPhone 4.

Zijn kleinzoon is een gelukkig kind, want die krijgt alle afgedankte mobieltjes van zijn opa. Die trouwens stevige meningen heeft over de ontwikkelingen in de mobiele wereld. Toen hem de vraag werd gesteld wat hij vindt van de in de VS veelbesproken fusie tussen AT&T en T-Mobile, had hij direct zijn woordje klaar. Hij vond het een ‘grote fout’ als de Amerikaanse regering die fusie goedkeurde, en zei ‘dat de enige reden voor de fusie is dat AT&T zijn exclusiviteit in de mobiele wereld wil versterken door T-Mobile over te nemen.’

Ook over de klachten van telco’s over de hoeveelheid data die hun mobiele klanten verstoken, heeft Cooper een mening. ”De afgelopen honderd jaar hebben we het spectrum voortdurend verbeterd. Elke tweeëneenhalf jaar zijn we erin geslaagd om de hoeveelheid data, die over de lijnen gestuurd kan worden, te verdubbelen door efficiënter met de bandbreedte om te gaan. Als je dat blijft volhouden, raakt de bandbreedte nooit op. Wat de regering moet doen, is die bedrijven aanmoedigen om te investeren in technologieën waardoor het beschikbare spectrum efficiënter wordt gebruikt. Als ik de baas zou zijn van de FCC (Amerikaanse elektronicawaakhond, BV) dan zou ik tegen de telco’s zeggen:je krijgt niet meer bandbreedte, je moet maar een manier vinden om efficiënter te gebruiken wat je hebt.”

Bron: Into Mobile

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters