Uitvinder Visual Voicemail klaagt grote bedrijven aan

De patenthouder van ‘visuele voicemail’, Judah Klausner, begint een rechtszaak tegen techgiganten als Google, Verizon, LG en Citrix wegens inbreuk op z’n patenten.

Klausner heeft in totaal liefst negen bedrijven aangeklaagd bij de rechtbank in Tyler, Oost-Texas, meldt Reuters. Dit district is beroemd en berucht om de talloze vonnissen in het voordeel van patenthouders. De uitvinder stelt dat de techconcerns verschillende patenten hebben geschonden die betrekking hebben op visuele voicemail. Hij eist een nog onbekende schadevergoeding. Klausner, die met zijn bedrijf Klausner Technologies reeds in 1992 het eerste patent indiende voor het visueel ordenen van voicemails, heeft de smaak te pakken. De uitvinder voelt zich danig gesterkt door eerdere zaken tegen andere megabedrijven.

Klausner begon z’n juridische zegetocht in 2006, toen hij schikte met AOL. Sindsdien is het hek van de dam. Afgelopen december klaagde de patenthouder zeven bedrijven aan, waaronder AT&T, Apple, Comcast en eBay. Deze concerns schikten eerder dit jaar de patentruzie met Klausner onder niet bekendgemaakte voorwaarden, maar die Klausner ongetwijfeld geen windeieren hebben gelegd. Deze bedrijven hebben nu in elk geval een licentieovereenkomst met Klausner gesloten.

Verizon zag de bui overigens al hangen en was Klausner te snel af. Twee weken geleden begon het als ‘preemptive strike’ een rechtszaak om de patenten van Klausner ongeldig te laten verklaren.

apple_voicemail_

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters