Uitvinder Visual Voicemail klaagt grote bedrijven aan

De patenthouder van ‘visuele voicemail’, Judah Klausner, begint een rechtszaak tegen techgiganten als Google, Verizon, LG en Citrix wegens inbreuk op z’n patenten.

Klausner heeft in totaal liefst negen bedrijven aangeklaagd bij de rechtbank in Tyler, Oost-Texas, meldt Reuters. Dit district is beroemd en berucht om de talloze vonnissen in het voordeel van patenthouders. De uitvinder stelt dat de techconcerns verschillende patenten hebben geschonden die betrekking hebben op visuele voicemail. Hij eist een nog onbekende schadevergoeding. Klausner, die met zijn bedrijf Klausner Technologies reeds in 1992 het eerste patent indiende voor het visueel ordenen van voicemails, heeft de smaak te pakken. De uitvinder voelt zich danig gesterkt door eerdere zaken tegen andere megabedrijven.

Klausner begon z’n juridische zegetocht in 2006, toen hij schikte met AOL. Sindsdien is het hek van de dam. Afgelopen december klaagde de patenthouder zeven bedrijven aan, waaronder AT&T, Apple, Comcast en eBay. Deze concerns schikten eerder dit jaar de patentruzie met Klausner onder niet bekendgemaakte voorwaarden, maar die Klausner ongetwijfeld geen windeieren hebben gelegd. Deze bedrijven hebben nu in elk geval een licentieovereenkomst met Klausner gesloten.

Verizon zag de bui overigens al hangen en was Klausner te snel af. Twee weken geleden begon het als ‘preemptive strike’ een rechtszaak om de patenten van Klausner ongeldig te laten verklaren.

apple_voicemail_

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters