Uitvinder Visual Voicemail klaagt grote bedrijven aan

De patenthouder van ‘visuele voicemail’, Judah Klausner, begint een rechtszaak tegen techgiganten als Google, Verizon, LG en Citrix wegens inbreuk op z’n patenten.

Klausner heeft in totaal liefst negen bedrijven aangeklaagd bij de rechtbank in Tyler, Oost-Texas, meldt Reuters. Dit district is beroemd en berucht om de talloze vonnissen in het voordeel van patenthouders. De uitvinder stelt dat de techconcerns verschillende patenten hebben geschonden die betrekking hebben op visuele voicemail. Hij eist een nog onbekende schadevergoeding. Klausner, die met zijn bedrijf Klausner Technologies reeds in 1992 het eerste patent indiende voor het visueel ordenen van voicemails, heeft de smaak te pakken. De uitvinder voelt zich danig gesterkt door eerdere zaken tegen andere megabedrijven.

Klausner begon z’n juridische zegetocht in 2006, toen hij schikte met AOL. Sindsdien is het hek van de dam. Afgelopen december klaagde de patenthouder zeven bedrijven aan, waaronder AT&T, Apple, Comcast en eBay. Deze concerns schikten eerder dit jaar de patentruzie met Klausner onder niet bekendgemaakte voorwaarden, maar die Klausner ongetwijfeld geen windeieren hebben gelegd. Deze bedrijven hebben nu in elk geval een licentieovereenkomst met Klausner gesloten.

Verizon zag de bui overigens al hangen en was Klausner te snel af. Twee weken geleden begon het als ‘preemptive strike’ een rechtszaak om de patenten van Klausner ongeldig te laten verklaren.

apple_voicemail_

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters