Uitvinding laat accu smartphone 54% langer meegaan

Wetenschappers hebben een manier gevonden om door een aanpassing in de WiFi-technologie de levensduur van een smartphonebatterij met 54 procent te verlengen.

WiFi

De uitvinding is gedaan door een professor en een student van de Universiteit van Michigan in Amerika. Door de manier waarop smartphones en tablets contact maken met WiFi te veranderen, kwamen ze tot de dramatische verbetering in accuduur.

De truc komt erop neer dat de WiFi min of meer een slapend bestaan leidt, maar wel direct in actie komt zodra de verbinding detecteert dat er data wordt aangeboden. De WiFi wordt dan heel snel ‘wakker’ zodat de gebruiker niet hoeft te wachten tot de verbinding is hervat, zoals nu wanneer je de WiFi-verbinding helemaal uitzet om de accu te sparen.

Deze nieuwe manier van verbinden spaart erg veel energie. De techniek die ze gebruiken, hebben ze E-MiLi genoemd. Het kan wel een tijdje duren voordat we deze technologie in smartphones gaan tegenkomen. De E-MiLi-technologie moet om te beginnen eerst op alle WiFi-chipsets worden geinstalleerd. Voorts moeten die chipsets in smartphones worden gebouwd. En er is ook nog wat software voor nodig die het uitgaande en inkomende dataverkeer in de gaten houdt. Bestaande chipsets kunnen geen update krijgen om deze technologie te ondersteunen.

De universiteit heeft de uitvinding inmiddels gepatenteerd en probeert het nu bij chipfabrikanten aan de man te brengen.

Bron: Mobile Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Moet zeggen dat ik vrij weinig weet op dat gebied, maar is dat niet dat er niet constant gezocht wordt als er geen verbinding is en dat de verbinding na een tijdje verbroken wordt? Dit gaat erover dat het echt alleen actief is als er wat verstuurd wordt, dus dat is wel nieuw.

      Correct me if I'm wrong though….

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters