Uitvinding laat accu smartphone 54% langer meegaan

Wetenschappers hebben een manier gevonden om door een aanpassing in de WiFi-technologie de levensduur van een smartphonebatterij met 54 procent te verlengen.

WiFi

De uitvinding is gedaan door een professor en een student van de Universiteit van Michigan in Amerika. Door de manier waarop smartphones en tablets contact maken met WiFi te veranderen, kwamen ze tot de dramatische verbetering in accuduur.

De truc komt erop neer dat de WiFi min of meer een slapend bestaan leidt, maar wel direct in actie komt zodra de verbinding detecteert dat er data wordt aangeboden. De WiFi wordt dan heel snel ‘wakker’ zodat de gebruiker niet hoeft te wachten tot de verbinding is hervat, zoals nu wanneer je de WiFi-verbinding helemaal uitzet om de accu te sparen.

Deze nieuwe manier van verbinden spaart erg veel energie. De techniek die ze gebruiken, hebben ze E-MiLi genoemd. Het kan wel een tijdje duren voordat we deze technologie in smartphones gaan tegenkomen. De E-MiLi-technologie moet om te beginnen eerst op alle WiFi-chipsets worden geinstalleerd. Voorts moeten die chipsets in smartphones worden gebouwd. En er is ook nog wat software voor nodig die het uitgaande en inkomende dataverkeer in de gaten houdt. Bestaande chipsets kunnen geen update krijgen om deze technologie te ondersteunen.

De universiteit heeft de uitvinding inmiddels gepatenteerd en probeert het nu bij chipfabrikanten aan de man te brengen.

Bron: Mobile Burn

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters