Unreal 3-engine draait op de iPhone

De Unreal 3-engine is geport naar de iPhone. De maker, Epic, gaat het gebruik van de engine licenseren aan geïnteresseerde bedrijven. De games Bioshock, Gears of War en Mass Effect zijn voorbeelden van games die met de engine gemaakt zijn.

iPhone Unreal 3

De iPhone timmert al een tijdje aan de weg als het op games aankomt. Grote gamebedrijven hebben zich al voorgenomen om spellen voor Apple’s smartphone uit te brengen. Apple zelf is van mening dat de iPhone de concurrentie aankan met grote handhelds, zoals de Playstation Portable en de Nintendo DS. Nu Epic de Unreal 3-engin geport heeft naar de iPhone krijgt het toestel een hoop nieuwe mogelijkheden als het op games aankomt. De engine is een populaire engine die onder andere de succesvolle desktopgames Bioshock, Gears of War en Mass Effect heeft voortgebracht. Voor de iPhone biedt de engine vergelijkbare mogelijkheden als op de desktop.

Epic gaat de engine in licentie geven aan geïnteresseerde bedrijven. De verwachting is dat dit een hoop nieuwe games voortbrengt voor de iPhone die grafisch van hoge kwaliteit zijn. Unreal 3 op de iPhone maakt gebruik van OpenGL ES 2.0. Hetzelfde wordt ondersteund door nieuwere Android-telefoons, waardoor een port naar het Android-platform niet uitgesloten is. Vooralsnog zal de engine echter alleen beschikbaar zijn voor de iPhone 3GS. In de gegeven demo is een level uit Unreal Tournament te zien.

Bron: Tech Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters