Unreal 3-engine draait op de iPhone

De Unreal 3-engine is geport naar de iPhone. De maker, Epic, gaat het gebruik van de engine licenseren aan geïnteresseerde bedrijven. De games Bioshock, Gears of War en Mass Effect zijn voorbeelden van games die met de engine gemaakt zijn.

iPhone Unreal 3

De iPhone timmert al een tijdje aan de weg als het op games aankomt. Grote gamebedrijven hebben zich al voorgenomen om spellen voor Apple’s smartphone uit te brengen. Apple zelf is van mening dat de iPhone de concurrentie aankan met grote handhelds, zoals de Playstation Portable en de Nintendo DS. Nu Epic de Unreal 3-engin geport heeft naar de iPhone krijgt het toestel een hoop nieuwe mogelijkheden als het op games aankomt. De engine is een populaire engine die onder andere de succesvolle desktopgames Bioshock, Gears of War en Mass Effect heeft voortgebracht. Voor de iPhone biedt de engine vergelijkbare mogelijkheden als op de desktop.

Epic gaat de engine in licentie geven aan geïnteresseerde bedrijven. De verwachting is dat dit een hoop nieuwe games voortbrengt voor de iPhone die grafisch van hoge kwaliteit zijn. Unreal 3 op de iPhone maakt gebruik van OpenGL ES 2.0. Hetzelfde wordt ondersteund door nieuwere Android-telefoons, waardoor een port naar het Android-platform niet uitgesloten is. Vooralsnog zal de engine echter alleen beschikbaar zijn voor de iPhone 3GS. In de gegeven demo is een level uit Unreal Tournament te zien.

Bron: Tech Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters