Unreal 3-engine draait op de iPhone

De Unreal 3-engine is geport naar de iPhone. De maker, Epic, gaat het gebruik van de engine licenseren aan geïnteresseerde bedrijven. De games Bioshock, Gears of War en Mass Effect zijn voorbeelden van games die met de engine gemaakt zijn.

iPhone Unreal 3

De iPhone timmert al een tijdje aan de weg als het op games aankomt. Grote gamebedrijven hebben zich al voorgenomen om spellen voor Apple’s smartphone uit te brengen. Apple zelf is van mening dat de iPhone de concurrentie aankan met grote handhelds, zoals de Playstation Portable en de Nintendo DS. Nu Epic de Unreal 3-engin geport heeft naar de iPhone krijgt het toestel een hoop nieuwe mogelijkheden als het op games aankomt. De engine is een populaire engine die onder andere de succesvolle desktopgames Bioshock, Gears of War en Mass Effect heeft voortgebracht. Voor de iPhone biedt de engine vergelijkbare mogelijkheden als op de desktop.

Epic gaat de engine in licentie geven aan geïnteresseerde bedrijven. De verwachting is dat dit een hoop nieuwe games voortbrengt voor de iPhone die grafisch van hoge kwaliteit zijn. Unreal 3 op de iPhone maakt gebruik van OpenGL ES 2.0. Hetzelfde wordt ondersteund door nieuwere Android-telefoons, waardoor een port naar het Android-platform niet uitgesloten is. Vooralsnog zal de engine echter alleen beschikbaar zijn voor de iPhone 3GS. In de gegeven demo is een level uit Unreal Tournament te zien.

Bron: Tech Blog

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters