'UPC en Ziggo willen WiFI-netwerken met elkaar delen'

De grote kabelbedrijven Ziggo en UPC willen mogelijk elkaars WiFi-netwerken met elkaar delen, zodat klanten van beide bedrijven in vrijwel het hele land van internet kunnen genieten via de WiFi-modems bij mensen thuis. Op die manier willen de kabelaars KPN beconcurreren, meldt de Telegraaf.

Momenteel is Ziggo bezig om de internetmodems van zijn klanten open te zetten voor alle andere Ziggo-klanten, die van buitenaf kunnen meesurfen op het Wifi-netwerk van de klant. Dat kan alleen als de betreffende Ziggo-klant zijn eigen modem daar ook voor openstelt.

Iets soortgelijks is UPC nu aan het doen. Op 1 juli wordt in Zuthpen gestart met de landelijke uitrol van het WiFi-netwerk.

Klanten van UPC en Ziggo kunnen dus in bepaalde delen van het land bijna overal een WiFi-signaal oppikken met hun smartphone, laptop of tablet. Om dat gebied nog groter te maken, willen beide kabelbedrijven samenwerken. Op die manier worden datakosten via een mobiel internetabonnement op de 3G/4G`-netwerken van telecomproviders ontweken.

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Herman Stokbrood -

  Lijkt me de nagel aan de doodskist van 3G/4G.
  Voorwaarde is dan wel dat UPC/Ziggo geen extra kosten gaan rekenen wanneer je je aansluiting ter beschikking stelt. Ben alleen bang dat het ijdele hoop is.

  1. bartvuijk -

   Nou, doodskist… Ik denk dat je er op de snelweg of op de hei niet zoveel aan hebt. En wat die extra kosten betreft, als je zelf je netwerk openstelt mag je meedoen, anders niet. Dus eigenlijk betaal je op die manier al, door anderen toegang tot jouw netwerk te verlenen.

   1. Herman Stokbrood -

    Er zullen inderdaad delen van nederland zijn waar geen UPC of Ziggo abo's zitten. Maar op de snelweg is wel mijn minste zorg. Ik zie me daar niet ff op een berichtje reageren.
    De kosten moeten we maar even afwachten denk ik. Ik vertrouw ze kennelijk minder dan jij 😉

  2. Danijel -

   Valt denk ik wel mee. Ik denk namelijk niet dat je telefoon zo gemakkelijk van het ene wifi-netwerk bij iemand thuis gelijk over kan schakelen naar het andere als je ergens in de stad aan het wandelen bent zonder down time..

   1. Herman Stokbrood -

    Technisch moet het geen probleem zijn want wellicht gaan de modems zich als 1 wifi netwerk gedragen en hebben de heren/dames bij Ziggo en UPC dit probleem ook al voorzien.

   2. Danijel -

    Ja dat denk ik ook wel, maar in de praktijk is het denk ik dus een ander verhaal..

   3. Dominick -

    Als regelmatig gebruiker van Eduroam kan ik Danijel's ervaringen goed onderschrijven. Er zijn maar weinig apparaten die verbinding houden als ik over een campus loop, of dat nou in Delft, Enschede of Leiden is. Vanuit dag oogpunt zal het voor mij dus sowieso al nooit 3/4G gaan vervangen.

   4. bartvuijk -

    En op de snelweg moet je idd niet op berichtjes gaan reageren, maar een verbinding voor je Google Maps oid is toch wel errug handig. Dus ook voor mij 3G daar.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters