‘UPC wil ook smartphones gaan verkopen als mobiele provider'

Het lijkt erop dat televisie- en internetprovider UPC overweegt om een mobieletelefoonprovider te worden mét smartphones in het assortiment. Dit valt op te maken uit twee vacatures die UPC’s moederbedrijf op LinkedIn heeft geplaatst.

Ook UPC komt met app voor wifi-bellen screenshot-0
UPC Phone App

Liberty is voor Nederland namelijk op zoek naar een Senior Product Manager en een Senior Mobile Device Specialist. Deze twee vacatures staan nog geen maand op netwerksite LinkedIn.

Vooral de vacature van Senior Mobile Device Specialist is interessant te noemen. Deze functie gaat zich namelijk bekommeren over onder andere het testen van mobiele toestellen. In de competenties is er opnieuw een sterke verwijzing naar en smartphone tester op het netwerk van UPC.

Een van de competenties waaraan namelijk moet worden voldaan, is dat degene kennis moet hebben van besturingssystemen. Het gaat hier om Android en Apple, maar ook ervaring met toestellen van onder andere Samsung, Nokia, HTC, Sony, LG en Huawei.

Een andere competentie is dat de Senior Mobile Device Specialist ervaring heeft met chipsets van Qualcomm en Mediatek. Kortom: de processors die er op dit moment vooral toe doen. De tester moet vervolgens gaan testen of de toestellen op termijn op het mobielenetwerk van UPC gaan werken.

Het zou dus zomaar kunnen dat UPC in de toekomst een provider voor mobiele telefonie wordt en abonnementen met toestellen gaat aanbieden. Het bedrijf houdt zich nu vooral bezig met internet en kabeltelevisie. Ook biedt het via het Vodafone-netwerk mobiele datadiensten aan consumenten. Onduidelijk is of UPC dit aanbod simpelweg wil uitbreiden met mobiele abonnementen en toestellen, of dat het ook daadwerkelijk haar eigen netwerk in de lucht wil gaan gooien op termijn.

Bron: Dank voor de anonieme tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters