‘UPC wil ook smartphones gaan verkopen als mobiele provider'

Het lijkt erop dat televisie- en internetprovider UPC overweegt om een mobieletelefoonprovider te worden mét smartphones in het assortiment. Dit valt op te maken uit twee vacatures die UPC’s moederbedrijf op LinkedIn heeft geplaatst.

Ook UPC komt met app voor wifi-bellen screenshot-0
UPC Phone App

Liberty is voor Nederland namelijk op zoek naar een Senior Product Manager en een Senior Mobile Device Specialist. Deze twee vacatures staan nog geen maand op netwerksite LinkedIn.

Vooral de vacature van Senior Mobile Device Specialist is interessant te noemen. Deze functie gaat zich namelijk bekommeren over onder andere het testen van mobiele toestellen. In de competenties is er opnieuw een sterke verwijzing naar en smartphone tester op het netwerk van UPC.

Een van de competenties waaraan namelijk moet worden voldaan, is dat degene kennis moet hebben van besturingssystemen. Het gaat hier om Android en Apple, maar ook ervaring met toestellen van onder andere Samsung, Nokia, HTC, Sony, LG en Huawei.

Een andere competentie is dat de Senior Mobile Device Specialist ervaring heeft met chipsets van Qualcomm en Mediatek. Kortom: de processors die er op dit moment vooral toe doen. De tester moet vervolgens gaan testen of de toestellen op termijn op het mobielenetwerk van UPC gaan werken.

Het zou dus zomaar kunnen dat UPC in de toekomst een provider voor mobiele telefonie wordt en abonnementen met toestellen gaat aanbieden. Het bedrijf houdt zich nu vooral bezig met internet en kabeltelevisie. Ook biedt het via het Vodafone-netwerk mobiele datadiensten aan consumenten. Onduidelijk is of UPC dit aanbod simpelweg wil uitbreiden met mobiele abonnementen en toestellen, of dat het ook daadwerkelijk haar eigen netwerk in de lucht wil gaan gooien op termijn.

Bron: Dank voor de anonieme tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters