Update: KPN-storing mobiel bellen en internetten in Frankrijk

KPN waarschuwt Nederlandse vakantiegangers dat het mobiel bellen en internetten in Frankrijk hinder ondervindt vanwege een storing. Die is al sinds zaterdagochtend aan de gang. KPN meldt dat het nog wel even kan duren.

In Frankrijk, en ook in Monaco, kunnen KPN-klanten hinder ondervinden bij mobiel bellen, sms’en en internet via roaming. Noodnummers zijn wel bereikbaar. Mensen die toch het internet op willen, kunnen via lokale WiFi-netwerken wel online komen.

KPN-lanten in andere landen hadden er ook last van, maar zij kunnen sinds een uur vannacht weer gebruik maken van alle mobiele diensten. KPN meldt dat er hard wordt gewerkt om het probleem voor vakantiegangers in Frankrijk op te lossen, maar kan nog niet aangeven wanneer de storing is verholpen. Op deze site worden klanten op de hoogte gehouden.

Update

KPN meldt vandaag om 18.30 het volgende:

Klanten die zich bevinden in Frankrijk en Monaco ondervinden helaas nog steeds hinder bij het mobiel bellen, sms’en en mobiel internetten. Klanten die zich bevinden in delen van Frankrijk waar Free Mobile dekking biedt, kunnen door dit netwerk te kiezen in ieder geval bellen en sms’en. Free Mobile biedt met name dekking in dichtbevolkte gebieden en de Cote d’Azur.

De storing begon zaterdagochtend 20 juli. Noodnummers zijn wel bereikbaar. Ook is dataverkeer via lokale WiFi mogelijk. De oorzaak is bekend, maar de oplossing is complex. Ondertussen wordt er samen met de leveranciers en partners keihard gewerkt om al onze klanten in Frankrijk en Monaco weer mobiel bereikbaar te maken. We kunnen momenteel helaas nog niet aangeven, wanneer deze storing verholpen is. We betreuren het ongemak dat onze klanten hiervan ondervinden.

Bron: KPN

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters