Update: KPN-storing mobiel bellen en internetten in Frankrijk

KPN waarschuwt Nederlandse vakantiegangers dat het mobiel bellen en internetten in Frankrijk hinder ondervindt vanwege een storing. Die is al sinds zaterdagochtend aan de gang. KPN meldt dat het nog wel even kan duren.

In Frankrijk, en ook in Monaco, kunnen KPN-klanten hinder ondervinden bij mobiel bellen, sms’en en internet via roaming. Noodnummers zijn wel bereikbaar. Mensen die toch het internet op willen, kunnen via lokale WiFi-netwerken wel online komen.

KPN-lanten in andere landen hadden er ook last van, maar zij kunnen sinds een uur vannacht weer gebruik maken van alle mobiele diensten. KPN meldt dat er hard wordt gewerkt om het probleem voor vakantiegangers in Frankrijk op te lossen, maar kan nog niet aangeven wanneer de storing is verholpen. Op deze site worden klanten op de hoogte gehouden.

Update

KPN meldt vandaag om 18.30 het volgende:

Klanten die zich bevinden in Frankrijk en Monaco ondervinden helaas nog steeds hinder bij het mobiel bellen, sms’en en mobiel internetten. Klanten die zich bevinden in delen van Frankrijk waar Free Mobile dekking biedt, kunnen door dit netwerk te kiezen in ieder geval bellen en sms’en. Free Mobile biedt met name dekking in dichtbevolkte gebieden en de Cote d’Azur.

De storing begon zaterdagochtend 20 juli. Noodnummers zijn wel bereikbaar. Ook is dataverkeer via lokale WiFi mogelijk. De oorzaak is bekend, maar de oplossing is complex. Ondertussen wordt er samen met de leveranciers en partners keihard gewerkt om al onze klanten in Frankrijk en Monaco weer mobiel bereikbaar te maken. We kunnen momenteel helaas nog niet aangeven, wanneer deze storing verholpen is. We betreuren het ongemak dat onze klanten hiervan ondervinden.

Bron: KPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters