UPDATE: Samsung Galaxy Tab S krijgt toch update naar Marshmallow

Slechts nieuws voor de Samsung Galaxy Tab S-eigenaren want vandaag is aan het licht gekomen dat Samsung deze tablet geen update naar Android Marshmallow zal geven.

Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S vanaf vrijdag verkrijgbaarHoewel de Tab S al meer dan twee jaar op de markt is, blijft het voor velen een interessante tablet. Want zelfs nu zijn de specificaties van de Tab S nog altijd niet heel outdated. Intern zit er een octacore-processor gekoppeld aan 3GB werkgeheugen en achteraan vind je een 8-megapixelcamera. Eveneens zijn er twee modellen van de tablet: een met een 8,4-inch scherm en eentje met een 10,5-inch scherm. Beide schermen zijn natuurlijk amoled-panelen en voorzien van een quad HD-resolutie.

Tab S2

Zoals gewoonlijk in de tablet-wereld is de Galaxy Tab S reeds opgevolgd. Zijn opvolger is de Galaxy Tab S2, die op zijn beurt eveneens bijna opgevolgd zal worden. Het verschil tussen de eerste en tweede generatie Tab S-tablet is vooral hun ontwerp. Waar de Tab S het moet stellen met een plastic ontwerp, heeft Samsung zijn Tab S2 voorzien van een mooi en dun aluminium ontwerp.

Marshmallow

Een tijd geleden had Samung zijn Galaxy Tab S voorzien van een update naar Android Lollipop. Jammer genoeg zullen gebruikers van de tablet nooit een update naar Android Marshmallow ontvangen, dit bevestigde Samsung Nederland via sociale media. Aangezien er al benchmarks online waren verschenen van de tablet die op Android Marshmallow draaide komt deze aankondiging als een verrassing. Al was het wel voor de hand liggend. Het is geweten dat Android-toestellen een niet zo optimaal updatbeleid hebben en zeker niet betreffende een ouder toestel, zoals bijvoorbeeld de Tab S.

Update

Na eerder bevestigd te hebben dat het zijn eerste generatie Galaxy S-tablet niet zou updaten naar Android Marshmallow, is Samsung vandaag toch begonnen met de update uit te rollen naar 10.5-inch model Galaxy S-tablet. Wanneer en of het 8,4-inch model ook de update zal krijgen is nog niet duidelijk. Omdat de update in fases wordt uitgerold kan het zijn dat je wel nog even moet wachten alvorens je de update binnen hebt.

Bron: Android Authority en Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters