Update voor HTC One M9 moet oververhittingsproblemen verhelpen

HTC komt met een software-update voor zijn nieuwe vlaggenschap, de One M9. Deze update moet voorkomen dat de One M9 in de toekomst nog bijzonder heet wordt.

HTC One M9 hands-on

Uit onderzoek van Tweakers bleek namelijk dat de telefoon een temperatuur van wel 55,4 graden kan krijgen, waarmee de telefoon om en nabij de twintig graden warmer wordt dan de meeste andere vlaggenschepen die je op dit moment kunt krijgen.

Geen goed nieuws voor HTC, aangezien dit ervoor zorgt dat het niet echt fijn gamen is met de One M9, om maar een voorbeeld te geven. Voor je het weet heb je brandwonden opgelopen. Een software-update moet het oververhittingsprobleem verhelpen.

Deze update wordt snel door HTC uitgerold, twittert ontwikkelaar @LlabTooFeR. Hij linkt naar het forum van XDA-developers. Hierin zegt gebruiker Herwegan het volgende.

“Iets om jullie gerust te stellen, en ik ben er ook heel blij mee. Mijn bron ontving zojuist een update voor de One M9. In het changelog wordt er melding gedaan van twee dingen: een verbetering van de koeling van het apparaat en een verbeterde camera.”

“Dankzij de update daalt de maximumtemperatuur van de One M9 met een graad of 9 of 10. De maximale temperatuur ligt nu op ongeveer 40 graden. Goed nieuws in mijn ogen: lekker bezig, HTC.”

Oorzaak van het oververhittingsprobleem van de HTC One M9 was waarschijnlijk de Snapdragon 810-processor. In een eerder stadium werd er al uitgebreid geschreven over deze problemen. Het zou ook de reden zijn geweest dat bijvoorbeeld Samsung de processor van Qualcomm helemaal niet heeft gebruikt voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters