Update voor HTC One M9 moet oververhittingsproblemen verhelpen

HTC komt met een software-update voor zijn nieuwe vlaggenschap, de One M9. Deze update moet voorkomen dat de One M9 in de toekomst nog bijzonder heet wordt.

HTC One M9 hands-on

Uit onderzoek van Tweakers bleek namelijk dat de telefoon een temperatuur van wel 55,4 graden kan krijgen, waarmee de telefoon om en nabij de twintig graden warmer wordt dan de meeste andere vlaggenschepen die je op dit moment kunt krijgen.

Geen goed nieuws voor HTC, aangezien dit ervoor zorgt dat het niet echt fijn gamen is met de One M9, om maar een voorbeeld te geven. Voor je het weet heb je brandwonden opgelopen. Een software-update moet het oververhittingsprobleem verhelpen.

Deze update wordt snel door HTC uitgerold, twittert ontwikkelaar @LlabTooFeR. Hij linkt naar het forum van XDA-developers. Hierin zegt gebruiker Herwegan het volgende.

“Iets om jullie gerust te stellen, en ik ben er ook heel blij mee. Mijn bron ontving zojuist een update voor de One M9. In het changelog wordt er melding gedaan van twee dingen: een verbetering van de koeling van het apparaat en een verbeterde camera.”

“Dankzij de update daalt de maximumtemperatuur van de One M9 met een graad of 9 of 10. De maximale temperatuur ligt nu op ongeveer 40 graden. Goed nieuws in mijn ogen: lekker bezig, HTC.”

Oorzaak van het oververhittingsprobleem van de HTC One M9 was waarschijnlijk de Snapdragon 810-processor. In een eerder stadium werd er al uitgebreid geschreven over deze problemen. Het zou ook de reden zijn geweest dat bijvoorbeeld Samsung de processor van Qualcomm helemaal niet heeft gebruikt voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters