Update voor Samsung Galaxy S II nu echt een feit

De langverwachte update naar Android Ice Cream Sandwich voor de Samsung Galaxy S II is eindelijk een feit. ICS wordt het eerst uitgerold naar bezitters van deze telefoon in Polen, Hongarije, Zuid-Korea en Zweden.

Android Ice Cream Sandwich

Na enkele weken onzekerheid, waarbij dan weer wel, dan weer geen update werd beloofd, is het nu zo ver dat de nieuwe software naar de telefoons wordt gestuurd. Zo wist gisteren nog de Zuid-Koreaanse provider SK Telecom voor verwarring te zorgen, door te tweeten dat de update eraan komt, en die tweet onmiddellijk weer te wissen.

Nu is er duidelijkheid. De update is er en wordt geleidelijk uitgerold over Zuid-Korea en Europa en dan de rest van de wereld. Android 4.0 Ice Cream Sandwich belooft vele verbeteringen naar het toestel te brengen en enkele nieuwe functies, zoals Face Unlock (waarbij je het toestel van zijn ‘slotje’ haalt door de frontcamera je gezicht te laten zien, dat wordt herkend als je de eigenaar bent). Ice Cream Sandwich draait op zowel smartphones als tablets; de scheiding tussen Androidversies voor beide typen apparaten is met versie 4.0 beëindigd.

De rest van Europa is snel aan de beurt voor de update, zo belooft Samsung op zijn Facebookpagina. De Samsung Galaxy Note, Galaxy S II LTE, en Galaxy Tab Tab 8.9 en 10.1 zijn de volgende apparaten in de rij die van Ice Cream Sandwich worden voorzien.

De oudere Galaxy-toestellen van Samsung krijgen geen Ice Cream Sandwich, maar wel heeft de fabrikant updates beloofd voor de Android Gingerbreadversie waar die telefoons op lopen. Daar worden ook enkele functies van Ice Cream Sandwich in gestopt.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters