Update voor Samsung Galaxy S II nu echt een feit

De langverwachte update naar Android Ice Cream Sandwich voor de Samsung Galaxy S II is eindelijk een feit. ICS wordt het eerst uitgerold naar bezitters van deze telefoon in Polen, Hongarije, Zuid-Korea en Zweden.

Android Ice Cream Sandwich

Na enkele weken onzekerheid, waarbij dan weer wel, dan weer geen update werd beloofd, is het nu zo ver dat de nieuwe software naar de telefoons wordt gestuurd. Zo wist gisteren nog de Zuid-Koreaanse provider SK Telecom voor verwarring te zorgen, door te tweeten dat de update eraan komt, en die tweet onmiddellijk weer te wissen.

Nu is er duidelijkheid. De update is er en wordt geleidelijk uitgerold over Zuid-Korea en Europa en dan de rest van de wereld. Android 4.0 Ice Cream Sandwich belooft vele verbeteringen naar het toestel te brengen en enkele nieuwe functies, zoals Face Unlock (waarbij je het toestel van zijn ‘slotje’ haalt door de frontcamera je gezicht te laten zien, dat wordt herkend als je de eigenaar bent). Ice Cream Sandwich draait op zowel smartphones als tablets; de scheiding tussen Androidversies voor beide typen apparaten is met versie 4.0 beĆ«indigd.

De rest van Europa is snel aan de beurt voor de update, zo belooft Samsung op zijn Facebookpagina. De Samsung Galaxy Note, Galaxy S II LTE, en Galaxy Tab Tab 8.9 en 10.1 zijn de volgende apparaten in de rij die van Ice Cream Sandwich worden voorzien.

De oudere Galaxy-toestellen van Samsung krijgen geen Ice Cream Sandwich, maar wel heeft de fabrikant updates beloofd voor de Android Gingerbreadversie waar die telefoons op lopen. Daar worden ook enkele functies van Ice Cream Sandwich in gestopt.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   "De rest van Europa is snel aan de beurt voor de update, zo belooft Samsung op zijn Facebookpagina."

   Snel en vandaag nog is niet hetzelfde šŸ˜‰

   1. SlapSumg -

    je zal waarschijnlijk wel gelijk hebben want sinds wanneer hebben ze ooit 'haast' geboden bij een uitrol van de SU's.

    Dacht heel simpel, te simpel achteraf, bericht is om 08:45 geplaatst en kijk even na 22:00'en maar helaas niks ontvangen. Vanavond nog maar een keertje en hopelijk kunnen we wat verwachten :Y

  1. gwystyl2 -

   Ik heb nu maar de versie voor Nordic Countries geĆÆnstalleerd; ik hoop dat JKay's thema/mod met aangepast lockscreen en icoontjes in de notificatie-ruimte daar snel voor beschikbaar is. De meeste Samsung-meuk gooi ik er toch uit, en specifiek voor Nederland bedoelde programma's (Bol.com app :X) ook….

   1. Dominick -

    Ik heb het wel een beetje gezien met dat gepruts met m'n toestel šŸ˜‰ Ofwel, ik wacht lekker op de officiĆ«le NL update en houdt die ook zo.

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Apple iPhone 8

‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’ lees verder

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Gloednieuw toestel: zo ziet de Samsung Galaxy S8 Active eruit lees verder

Google Pixel 2 XL

Zo ziet de Google Pixel 2 XL er waarschijnlijk uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters