Update: WhatsApp maakt oversteek naar de pc

WhatsApp, de messaging-applicatie op telefoons, maakt de oversteek naar de pc. Dat kondigt WhatsApp-CEO Jan Koum aan op Facebook. Vanavond kunnen mensen al WhatsAppberichten sturen via de browser van hun computer.

WhatsApp maakt oversteek naar de pc webwhatsapp

WhatsApp wordt voorlopig alleen nog beschikbaar gesteld voor telefoons die op de besturingssystemen Android, Windows Phone of BlackBerry OS lopen. De iPhone kan nog niet aan de pc worden gekoppeld.

Hoe het precies werkt: https://web.whatsapp.com/ is een qr-code te scannen die de pc aan de telefoon moet koppelen. Vanaf dat moment zou de pc dienst kunnen doen als WhatsApp-client. Dit gaat online via de telefoon, zo laat WhatsApp weten. De telefoon moet hiervoor in verbinding staan met het internet op te kunnen werken.

De qr-code moet met WhatsApp op de telefoon zelf worden ingescand. Dat doe je door eerst WhatsApp te updaten via de Play Store op de telefoon en het knopje bijwerken te kiezen. Open daarna WhatsApp en kies het menu (de drie puntjes rechtsboven). Er zal een nieuwe optie bij staan, WhatsApp Web. Kies dat, en open gelijktijdig de qr-code op het scherm van de computer. Scan die in, en de hele WhatsAppgeschiedenis wordt naar het computerscherm gebracht. Het is zelfs mogelijk om foto’s door te sturen vanaf de pc, of selfies te maken met de webcam van een computer en die door te sturen.

Wanneer de iPhone aan het feest kan meedoen, is nog niet duidelijk. Volgens WhatsApp maakt Apple het in iOS niet mogelijk om een dergelijke implementatie op het systeem voor elkaar te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Dat wordt dus weer herkoppelen als je een andere telefoon hebt, denk ik. Wanneer laten ze dat nou eens los. Gewoon één keer koppelen via je nummer (of dat nou een PC, tablet of telefoon is) en dan geen gezeik meer. Zou ook weleens leuk zijn als je er niet uitgetrapt wordt op het ene device zodra je de ander gekoppeld hebt. Kunnen ze ook meteen een native tabletversie maken.

  1. Quasimodo -

   Tja ik zeg het nog maar eens een keer: Telegram is het antwoord. Veiliger en meer open. Die heeft sowieso al geruime tijd een desktop-client (ja ja ook voor mac)
   Telegram lost dit soort problemen erg elegant op door het "moeder" device een berichtje te sturen dat er een ander device inlogt met jouw nummer. Des gewenst kun je die eraf kicken.

   Ik ben al overtuigd, nu de rest van de wereld nog 😉

   1. Dominick -

    Is helemaal waar, maar met WhatsApp kan ik bijna iedereen bereiken terwijl ik met Telegram bijna niemand kan bereiken. Dus dan vind ik het de moeite niet waard om over te stappen (vooral ook omdat ik het iedere week op een ander toestel moet gaan instellen. Als je dat probleem niet hebt dan kan het natuurlijk geen kwaad de twee naast elkaar te draaien)

   2. Quasimodo -

    Ik kan gelukkig iedereen bereiken die ik wil bereiken.

    Instellen van Telegram is trouwens erg eenvoudig. Sterker nog het gaat bijna geheel automatisch: Telegram kijkt naar je telefoonnummer en stuurt je ter bevestiging automatisch een SMS. Deze wordt dan geheel automatisch gebruikt voor de authenticatie en you're in business 🙂
    Combineer je dat ook nog eens met Google-backup dan hoef je eigenlijk niets (extra) te doen bij een nieuwe telefoon.

  2. Arjen Haayman -

   Dit kan niet, omdat whatsapp de berichten niet centraal opslaat. Ze staan alleen op jouw telefoon en zijn ook alleen vanaf jouw telefoon te versturen of te ontvangen (vanwege de end-to-end encryptie). Niemand kan jouw berichten inzien, ook whatsapp niet. Vandaar deze, helaas wat omslachtige oplossing. De web-app is alleen maar een venster naar je telefoon.

   1. Quasimodo -

    Nee, dit klopt niet. Jouw berichten staan wel degelijk voor een bepaalde periode op de whatsapp servers. Zodra Whatsapp het bericht bezorgd heeft wordt het gewist. (wordt gezegd maar kan best eerst gekopieerd zijn naar welke partij dan ook).
    Dat moet wel want anders zou jij (of minstens je telefoon) altijd online moeten zijn om het bericht te bezorgen bij diegene aan wie je het verstuurt. Die moet dan ook persé online zijn.

    Je kunt het eenvoudig testen door een bericht te sturen aan iemand die naast je zit. Die laat je dan eerst de telefoon uitzetten. Nadat jij hem verstuurt hebt zet jij je telefoon uit en de ander aan. Je zult zien dat het bericht gewoon ontvangen wordt en dus door de whatsapp servers verstuurd is (en dus opgeslagen is geweest)

   1. Strafeness -

    Laten we dat hopen inderdaad… Ik heb er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in. Dit soort dingen zorgen ervoor dat ik in maart de m9 koop ipv de iPhone 6s in september.

   2. Danijel -

    Ja ik heb er ook geen vertrouwen in. Ik denk dat WhatsApp een api nodig heeft voor de browser die Apple niet vrijgeeft voor externen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters