Dit is het nieuwe updatebeleid van OnePlus’ OxygenOS

OnePlus is laatste dagen veel in het nieuws geweest door een nieuw toestel. Het is nog onbekend om welk toestel het gaat. Recentelijk heeft het bedrijf het updatebeleid van OxygenOS in detail laten zien.

OxygenOS

OxygenOS is het besturingssysteem van OnePlus. Het staat bekend om een bijna stock-ervaring van Android, dat toch een paar nuttige features meelevert. Over het algemeen staat het Chinese bedrijf niet erg goed te boek als het gaat om updates. Met deze details van het updatebeleid van het bedrijf laat OnePlus zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Het maakt duidelijk waarom het soms tot twee maanden kan duren tot er een update Over-The-Air (OTA) wordt gestuurd.

oneplus oxygenos update beta program

Soorten updates

In bovenstaande tabel laat het bedrijf zien dat er meer updates worden gemaakt dan dat de meeste consumenten zien. De meeste updates die komen zijn Closed Bèta-updates. Deze updates komen relatief vaak, denk daarbij aan ongeveer elke week, en bevatten over het algemeen vrij veel bugs. Niet veel mensen krijgen de kans om deel te nemen aan de Closed Bèta.

Iets minder vaak komt de Open Beta voor. Deze updates worden ook wel Community Builds genoemd. Deze updates worden ongeveer twee keer per maand uitgerold en hebben aanzienlijk minder bugs dan de Closed Bèta-updates. Iedereen die over een toestel van OnePlus beschikt kan zelf de update flashen. Wel raden wij je aan om voor het flashen van software altijd eerst een back-up te maken.

Als laatst is er nog de officiële release van de update. Deze is voor iedereen beschikbaar en is over het algemeen vrij van bugs. Deze update komt via een OTA-update, wat betekent dat je vanzelf een melding krijg op je telefoon als de update klaar is om te downloaden. Verder duurt het langer voordat deze update naar jouw toestel komt dan bijvoorbeeld een Comminity Build. Een officiële release van een update kun je ongeveer elke 1 à 2 maanden verwachten.

OxygenOS en HydrogenOS

OnePlus heeft een paar weken geleden aangekondigd dat de internationale software OxygenOS en de Chinese variant HydrogenOS gaan fuseren. De reden hiervoor zou zijn dat binnen het bedrijf meerdere mensen OnePlus hadden verlaten, waardoor de samenvoeging niet helemaal gepland zou zijn.

Hierdoor is te verwachten dat OxygenOS meer zal gaan lijken op HydrogenOS. Voor mensen die van stock-Android houden is dit een groot probleem. OnePlus heeft echter gezegd dat er geen visuele veranderingen komen in het besturingssysteem als gevolg van de fusering.

Bron: OnePlus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters