Dit is het nieuwe updatebeleid van OnePlus’ OxygenOS

OnePlus is laatste dagen veel in het nieuws geweest door een nieuw toestel. Het is nog onbekend om welk toestel het gaat. Recentelijk heeft het bedrijf het updatebeleid van OxygenOS in detail laten zien.

OxygenOS

OxygenOS is het besturingssysteem van OnePlus. Het staat bekend om een bijna stock-ervaring van Android, dat toch een paar nuttige features meelevert. Over het algemeen staat het Chinese bedrijf niet erg goed te boek als het gaat om updates. Met deze details van het updatebeleid van het bedrijf laat OnePlus zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Het maakt duidelijk waarom het soms tot twee maanden kan duren tot er een update Over-The-Air (OTA) wordt gestuurd.

oneplus oxygenos update beta program

Soorten updates

In bovenstaande tabel laat het bedrijf zien dat er meer updates worden gemaakt dan dat de meeste consumenten zien. De meeste updates die komen zijn Closed Bèta-updates. Deze updates komen relatief vaak, denk daarbij aan ongeveer elke week, en bevatten over het algemeen vrij veel bugs. Niet veel mensen krijgen de kans om deel te nemen aan de Closed Bèta.

Iets minder vaak komt de Open Beta voor. Deze updates worden ook wel Community Builds genoemd. Deze updates worden ongeveer twee keer per maand uitgerold en hebben aanzienlijk minder bugs dan de Closed Bèta-updates. Iedereen die over een toestel van OnePlus beschikt kan zelf de update flashen. Wel raden wij je aan om voor het flashen van software altijd eerst een back-up te maken.

Als laatst is er nog de officiële release van de update. Deze is voor iedereen beschikbaar en is over het algemeen vrij van bugs. Deze update komt via een OTA-update, wat betekent dat je vanzelf een melding krijg op je telefoon als de update klaar is om te downloaden. Verder duurt het langer voordat deze update naar jouw toestel komt dan bijvoorbeeld een Comminity Build. Een officiële release van een update kun je ongeveer elke 1 à 2 maanden verwachten.

OxygenOS en HydrogenOS

OnePlus heeft een paar weken geleden aangekondigd dat de internationale software OxygenOS en de Chinese variant HydrogenOS gaan fuseren. De reden hiervoor zou zijn dat binnen het bedrijf meerdere mensen OnePlus hadden verlaten, waardoor de samenvoeging niet helemaal gepland zou zijn.

Hierdoor is te verwachten dat OxygenOS meer zal gaan lijken op HydrogenOS. Voor mensen die van stock-Android houden is dit een groot probleem. OnePlus heeft echter gezegd dat er geen visuele veranderingen komen in het besturingssysteem als gevolg van de fusering.

Bron: OnePlus

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters