Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over de Uvolt Watch!

Dankzij de Uvolt Watch hoef je binnenkort niet meer bang te zijn dat je smartphone te snel leeg is. Met de ingebouwde zonnepaneeltjes is je toestel zo weer opgeladen.

Uvolt Watch: het ultieme maatje voor je smartphone?

Smartphones krijgen steeds grotere schermen. Hartstikke tof, maar ondertussen wordt de batterijcapaciteit er meestal niet groter op. Gelukkig kunnen toestellen tegenwoordig snel opgeladen worden. Toch blijft het vervelend dat je in de buurt moet zijn van een stopcontact. Binnenkort hoeft dat echter niet meer, dankzij de Uvolt Watch.

Uvolt Watch

Je zou dit unieke horloge als een smartwatch kunnen bestempelen. Niet vanwege een scherm of een ingebouwde chip, maar omdat de Uvolt Watch het ideale maatje van je smartphone kan worden. De wijzerplaat van de gadget bestaat namelijk uit kleine zonnepanelen. Die paneeltjes laden binnen een dag de ingebouwde accu van de Uvolt Watch op.

Is je telefoon vervolgens bijna leeg? Dan haal je de accu uit je horloge, en laad je er je smartphone mee op. Dat kan zowel via Apple’s Lightning, microUSB, USB-C of gewoon draadloos. Zo heb je dus altijd een noodbatterij bij je. De Uvolt Watch is relatief dik door de ingebouwde accu, en weegt in totaal maar liefst 110 gram.

Je krijgt er overigens ook een oplader bij, voor als je niet afhankelijk van de zon wil zijn. Dan is de accu binnen 45 minuten opgeladen. Klinkt allemaal tof, maar er is een belangrijk stukje informatie dat mist: wat is de capaciteit van de accu? Volgens de makers is het genoeg om drie uur langer je telefoon te kunnen gebruiken. Dat verschilt echter weer per toestel. Voor zo’n prijzige gadget zouden wij daar toch wat meer zekerheid over willen hebben.

Kickstarter-campagne heeft zijn doel bereikt

Ben je toch al helemaal enthousiast? Dan zul je helaas even geduld moeten hebben. De Uvolt Watch staat nu op Kickstarter, maar het gaat op dit moment slechts om prototypes. Het bedrijfje moet nog op zoek naar partners die het hebbeding daadwerkelijk kunnen produceren. Als je het project steunt, dan krijg je het horloge op zijn vroegst rond de kerstdagen binnen.

We hebben wel alvast goed nieuws, want de Uvolt Watch heeft zojuist zijn doel bereikt! Dat betekent dat het horloge ook echt uit zal gaan komen. Je kunt nog steeds het project steunen. Voor 119 dollar heb je al een exemplaar. Uiteindelijk zal de Uvolt Watch 199 dollar gaan kosten.

Het is hartstikke logisch dat je nog geen virtual reality headset of smartwatch hebt gekocht. Toch kunnen we al een flink aantal herkenbare situaties opnoemen waarbij een smartwatch van pas komt.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters