Deze vijf voorspellingen over de iPhone X zijn toch niet uitgekomen

In de aanloop naar de onthulling van een nieuw toestel is het één geruchten bende online. Allerlei insiders duiken op met zogenaamde betrouwbare informatie over de specificaties en hoe het toestel eruit gaat zien. Soms hebben ze gelijk, maar vaak ook niet. In ieder geval zijn deze vijf voorspellingen over de smartphone geen werkelijkheid geworden.

In-display vingerafdrukscanner

Het was dit jaar één en al spanning en sensatie rondom vingerafdrukscanners. De vraag was vooral wie het eindelijk voor elkaar zou weten te te krijgen om de krengen in het display te verwerken, aangezien er tegenwoordig geen plek meer is voor fysieke homeknoppen met ingebouwde scanners aan de voorkant. Volgens veel geruchten zou het Apple uiteindelijk wel gaan lukken met de iPhone X. De iPhone-maker had echter andere plannen en besloot gewoon niet meer over vingerafdrukscanners na te denken. Met alle ophef over Face ID is het ze zelfs bijna gelukt om iedereens aandacht ervan af te leiden.

Vivo vingerafdrukscanner geruchten
Vivo prototype met in-display vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Volgens andere geruchten zou Apple de rest van de smartphonemakers achterna gaan en de vingerafdrukscanner ook aan de achterkant implementeren. Een vreselijke schets dook op van een toestel waar dit inderdaad het geval was. In plaats van de scanner bij de cameralenzen te positioneren zoals bijvoorbeeld bij Samsung en Google, had dit toestel de scanner in het midden van de telefoon geplaatst onder het Apple logo. Gelukkig is dat niet doorgegaan.

iPhone X schets

Wikkel display

De berichten waren ook wild over een revolutionair display, dat over de zijkanten zou doorlopen. Inmiddels weten we dat deze berichten klinkklare onzin waren. Hoewel het waarschijnlijk wel erg gelikt zou zijn geweest, zou het praktische gezien toch niet echt een toegevoegde waarde hebben gehad. Het zou het toestel waarschijnlijk alleen maar kwetsbaarder hebben gemaakt. En wie wil er nou een peperduur toestel dat niet eens stevig is?

Unieke manier draadloos opladen

Ook zou het toestel komen met een nieuwe manier van draadloos opladen. Samen met het bedrijf Energous zou Apple een systeem hebben bedacht, waarbij een zender in het stopcontact werd gestoken. Op deze manier zou je echt draadloos kunnen opladen zonder een oplaadstation. Dit zou werken zolang je binnen een straal van vijf meter van het zendertje zou blijven. Helaas zullen iPhone X gebruikers het alsnog moeten doen met een matje.

AirPower iPhone X

Apple Pencil geruchten

Veel mensen waren dolgelukkig bij het opduiken van berichten over Apple Pencil ondersteuning bij de iPhone X. Er zou een patent zijn gevonden waarin de feature werd beschreven. Zo zou het toestel een speciaal menu tevoorschijn toveren, wanneer je met de stylus in de buurt kwam en zouden gebruikers bepaalde apps via het vergrendelscherm kunnen openen. De Apple Pencil was toen alleen beschikbaar voor de iPad Pro en is dat helaas nog steeds.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters