Deze vijf voorspellingen over de iPhone X zijn toch niet uitgekomen

In de aanloop naar de onthulling van een nieuw toestel is het één geruchten bende online. Allerlei insiders duiken op met zogenaamde betrouwbare informatie over de specificaties en hoe het toestel eruit gaat zien. Soms hebben ze gelijk, maar vaak ook niet. In ieder geval zijn deze vijf voorspellingen over de smartphone geen werkelijkheid geworden.

In-display vingerafdrukscanner

Het was dit jaar één en al spanning en sensatie rondom vingerafdrukscanners. De vraag was vooral wie het eindelijk voor elkaar zou weten te te krijgen om de krengen in het display te verwerken, aangezien er tegenwoordig geen plek meer is voor fysieke homeknoppen met ingebouwde scanners aan de voorkant. Volgens veel geruchten zou het Apple uiteindelijk wel gaan lukken met de iPhone X. De iPhone-maker had echter andere plannen en besloot gewoon niet meer over vingerafdrukscanners na te denken. Met alle ophef over Face ID is het ze zelfs bijna gelukt om iedereens aandacht ervan af te leiden.

Vivo vingerafdrukscanner geruchten
Vivo prototype met in-display vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Volgens andere geruchten zou Apple de rest van de smartphonemakers achterna gaan en de vingerafdrukscanner ook aan de achterkant implementeren. Een vreselijke schets dook op van een toestel waar dit inderdaad het geval was. In plaats van de scanner bij de cameralenzen te positioneren zoals bijvoorbeeld bij Samsung en Google, had dit toestel de scanner in het midden van de telefoon geplaatst onder het Apple logo. Gelukkig is dat niet doorgegaan.

iPhone X schets

Wikkel display

De berichten waren ook wild over een revolutionair display, dat over de zijkanten zou doorlopen. Inmiddels weten we dat deze berichten klinkklare onzin waren. Hoewel het waarschijnlijk wel erg gelikt zou zijn geweest, zou het praktische gezien toch niet echt een toegevoegde waarde hebben gehad. Het zou het toestel waarschijnlijk alleen maar kwetsbaarder hebben gemaakt. En wie wil er nou een peperduur toestel dat niet eens stevig is?

Unieke manier draadloos opladen

Ook zou het toestel komen met een nieuwe manier van draadloos opladen. Samen met het bedrijf Energous zou Apple een systeem hebben bedacht, waarbij een zender in het stopcontact werd gestoken. Op deze manier zou je echt draadloos kunnen opladen zonder een oplaadstation. Dit zou werken zolang je binnen een straal van vijf meter van het zendertje zou blijven. Helaas zullen iPhone X gebruikers het alsnog moeten doen met een matje.

AirPower iPhone X

Apple Pencil geruchten

Veel mensen waren dolgelukkig bij het opduiken van berichten over Apple Pencil ondersteuning bij de iPhone X. Er zou een patent zijn gevonden waarin de feature werd beschreven. Zo zou het toestel een speciaal menu tevoorschijn toveren, wanneer je met de stylus in de buurt kwam en zouden gebruikers bepaalde apps via het vergrendelscherm kunnen openen. De Apple Pencil was toen alleen beschikbaar voor de iPad Pro en is dat helaas nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin Kelderman -

  ALLES aan Apple is niets meer en minder dan een hype. Zelfs hun ‘uitvindingen’ slaan helemaal nergens op.

  De facial scanner is een ramp. Je moet iedere keer je telefoon oppakken en voor je gezicht houden voor ie unlocked. Waardeloos. Als ik’m uit m’n zak haal ontgrendel ik ‘m al door m’n vinger op de home toets te leggen. Als mijn smartphone op de tafel of bureau ligt ontgrendel ik ‘m zonder ‘m eerst te moeten oppakken. Vinger op de home button en klaar.

  De inline fingerprint scanner die in de S9 komt is pas innovatie waar iedereen wat aan heeft en op wacht. Oneidig veel praktischer dan een facial scan.

  Dat is direct ook zo’n beetje het grootste verschil tussen Samsung en Apple. Samsung luister naar de gebruikers en maakt wat wij willen. Apple heeft schijt aan de gebruikers en denkt te kunnen en moeten bepalen wat wij nodig hebben.

  Ik wil een home button. Ik wil een fingerprint scanner. Ik wil een een koptelefoon aansluiting. Ik wil uitbreidbaar geheugen. Ik wil een OLED scherm niet met een lullige 600 nits max (iphone X) maar 1200 nits net als de Note 8.

  Ik wil gewoon volledig NFC op mijn smartphone. Ik wil een supersnelle autofocus zoals op de Galaxy’s. Ik wil ook wel VR ondersteuning.

  Ik wil geen kinderlijk emoj’s die mijn gelaatstrekken overnemen.
  Ik wil geen interessant doenerig 3D scan geneuzel waar niemand op zit te wachten.

  Het gaat Apple alleen maar om status/image. Kijk eens wat wij hebben uitgevonden, wetende dat er miljoenen mensen zijn die in een soort sektarische blinde volgzaamheid alles prijzen van Apple en alles kopen zelfs een smartphone van karton.

  Samsung komt met een S9 waarvan nu al redelijk zeker is dat deze zaken biedt als: inline fingerprint scanner (top!!) en een cameramodule waarmee je super slowmotion opnames kunt maken (1000 beelden per seconde).

  DAAR heb je wat aan. De Note 9 komt waarschijnlijk met een opvouwbaar scherm zodat je je smartphone ook als tablet kunt gebruiken. DAAR heb je wat aan.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters