Value pack voor Samsung Galaxy S lekt uit, heeft gezichtsherkenning

Samsung heeft tot dusver een nogal zwalkend beleid gevoerd ten aanzien van de update van de Samsung Galaxy S. Het vlaggenschip van 2010 van de fabrikant kreeg dan weer wel, dan weer geen update naar Android Ice Cream Sandwich. Nu is een ‘Value Pack’ uitgelekt met onderdelen van ICS erin, zoals gezichtsherkenning.

Samsung Galaxy S

Sammobile heeft de hand weten te leggen op het Value Pack, dat een aantal verbeteringen bevat voor de Samsung Galaxy S. De fabrikant wil die geen volledige update geven naar Ice Cream Sandwich, omdat dit zou betekenen dat de eigen TouchWiz-interface uit de telefoon zou moeten worden gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe besturingssysteem. Maar een aantal zaken uit ICS komt dus blijkbaar wel naar de Galaxy S, waarvan er wereldwijd meer dan tien miljoen zijn verkocht.

Met het uitlekken van de inhoud van dit Value Pack lijkt ook de laatste mededeling van de fabrikant weer niet te kloppen, want die luidde dat er noch een update, noch een Value Pack naar het toestel zou komen. De datum waarop het gelekte Value Pack is geproduceerd, is 29 december. Dat is ruim voordat Samsung ineens weer ontkende dat er een Value Pack naar het toestel zou komen. Het is dus onzeker of Samsung deze software-update daadwerkelijk gaat verspreiden.

Afijn, de Value Pack is dus uitgelekt en bevat wat tweaks waarmee de Samsung Galaxy S een beetje kan doorgaan voor een ICS-toestel. Behalve Face Unlock – waarbij de frontcamera je gezicht gebruikt als sleutel om het toestel te unlocken – kunnen er straks ook foto’s gemaakt worden met het toestel, terwijl je een videofilmpje schiet. De kwaliteit van de camera wordt ook softwarematig verbeterd, er zitten nieuwe geluiden in voor het lockscreen, de auto-rotatie is sneller en de prestaties van het toestel zijn verbeterd. Ook is de browser een stuk sneller gemaakt, net als de galerij en nog wat andere onderdelen.

Wie geen geduld heeft om af te wachten of Samsung dit pakketje wel gaat opsturen naar de Galaxy S, kan proberen het hier zelf te downloaden en te installeren. Waarbij altijd de waarschuwing geldt: weet van tevoren goed waar je aan begint, want wie onoordeelkundig te werk gaat, loopt het risico dat het toestel verandert in een hele dure baksteen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. katinka -

  Jammer dat samsung geen 4.0 wilt uinrengen maar ik snap wel dat ze niet touchwiz willen wegdoen. Men die daarover klaagt moet maar een nexus kopen.. bij 2.3 was er ook een enorm UI verschill tussen de mecis en sgs enu nu bij 4.0 is er weer een verschil terwijl ze dat konden verwschten

  1. Danijel -

   Niet goed nagekeken door mij jammer genoeg, beleid is altijd direct naar de bron te linken en waar dat niet gebeurt moet de eindredacteur dat corrigeren. Foutje kan gebeuren, en als het gebeurt dan horen we dat graag.

   1. elian -

    Dat kan natuurlijk gebeuren. Lijkt me een uitdaging dat je er vaak op moet vertrouwen dat een bronwebsite geen dingen uit zijn duim zuigt (of op zijn beurt weer een bron hanteert die dat doet).
    Als het overigens dus meer de berichtgeving is geweest die zwalkend was, vind ik het niet zo netjes om Samsung in bovenstaand artikel van zwalken te betichten.

   2. bartvuijk -

    Ik hoopte eigenlijk dat je bedoelde dat de berichtgeving al zwalkend achter het ja – nee – misschien – nee toch maar niet beleid van Samsung over die update aanrent. Tja, we willen de vele, vele, vele bezitters van dat toestel toch graag inlichten over de laatste stand van zaken. 🙂

   3. elian -

    🙂 Ik geloof dat ik DaannO's reactie ook niet helemaal begrepen heb.
    Met mijn oorspronkelijke vraag bedoelde ik mn of het zeker is dat Samsung zelf "ja, nee, misschien, nee" heeft gezegd, of dat het eerder geruchten waren die gingen rondzingen.

   4. bartvuijk -

    Dat is altijd wat lastig. Er zijn mbt deze kwestie in ieder geval zeer veel bronnen die hetzelfde beweren. Maar in hoeverre die dat van Samsung zelf hebben, is niet echt helder, het kan ook zijn dat ze elkaar voortdurend overschrijven. Het is soms best een uitdaging om daar heldere berichtgeving uit te destilleren. De laatste stand van zaken staat in ieder geval in het bericht hierboven: er is een gelekte update met ICS-kenmerken, maar of Samsung die officieel gaat uitbrengen is onbekend. 😉

 2. Obelisk -

  Het is pijnlijk voor nieuwe Galaxy S eigenaren dat ze op deze manier aan de kant worden geschoven. Er zijn inmiddels ruim 30 miljoen stuks van de 'S'variant aan de man gebracht en ze worden wereldwijd nog steeds verkocht.

 3. Martin -

  Hey Boys & Girls today SamMobile released a new firmware XXJVU (ValuePack Firmware) More info & links are below!

  Kom op AAP get your facts straight!

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters