Value pack voor Samsung Galaxy S lekt uit, heeft gezichtsherkenning

Samsung heeft tot dusver een nogal zwalkend beleid gevoerd ten aanzien van de update van de Samsung Galaxy S. Het vlaggenschip van 2010 van de fabrikant kreeg dan weer wel, dan weer geen update naar Android Ice Cream Sandwich. Nu is een ‘Value Pack’ uitgelekt met onderdelen van ICS erin, zoals gezichtsherkenning.

Samsung Galaxy S

Sammobile heeft de hand weten te leggen op het Value Pack, dat een aantal verbeteringen bevat voor de Samsung Galaxy S. De fabrikant wil die geen volledige update geven naar Ice Cream Sandwich, omdat dit zou betekenen dat de eigen TouchWiz-interface uit de telefoon zou moeten worden gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe besturingssysteem. Maar een aantal zaken uit ICS komt dus blijkbaar wel naar de Galaxy S, waarvan er wereldwijd meer dan tien miljoen zijn verkocht.

Met het uitlekken van de inhoud van dit Value Pack lijkt ook de laatste mededeling van de fabrikant weer niet te kloppen, want die luidde dat er noch een update, noch een Value Pack naar het toestel zou komen. De datum waarop het gelekte Value Pack is geproduceerd, is 29 december. Dat is ruim voordat Samsung ineens weer ontkende dat er een Value Pack naar het toestel zou komen. Het is dus onzeker of Samsung deze software-update daadwerkelijk gaat verspreiden.

Afijn, de Value Pack is dus uitgelekt en bevat wat tweaks waarmee de Samsung Galaxy S een beetje kan doorgaan voor een ICS-toestel. Behalve Face Unlock – waarbij de frontcamera je gezicht gebruikt als sleutel om het toestel te unlocken – kunnen er straks ook foto’s gemaakt worden met het toestel, terwijl je een videofilmpje schiet. De kwaliteit van de camera wordt ook softwarematig verbeterd, er zitten nieuwe geluiden in voor het lockscreen, de auto-rotatie is sneller en de prestaties van het toestel zijn verbeterd. Ook is de browser een stuk sneller gemaakt, net als de galerij en nog wat andere onderdelen.

Wie geen geduld heeft om af te wachten of Samsung dit pakketje wel gaat opsturen naar de Galaxy S, kan proberen het hier zelf te downloaden en te installeren. Waarbij altijd de waarschuwing geldt: weet van tevoren goed waar je aan begint, want wie onoordeelkundig te werk gaat, loopt het risico dat het toestel verandert in een hele dure baksteen.

Bron: Pocketnow

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters