Vanaf iOS 9.3 geen iTunes meer nodig voor beheren van muziek

Wie nu muziekbestanden op zijn iPhone of iPad wil plaatsen in de Muziek-app moet daar iTunes voor gebruiken, vanaf iOS 9.3 wordt dat anders.

iOS 9.3 & iTunes

iOS-apparaten zijn de laatste jaren steeds minder en minder afhankelijk geworden van iTunes, enkel voor het synchroniseren van muziekbestanden in de Muziek-app is het programma nog een vereiste. Vanaf iOS 9.3 zullen ook andere apps in staat zijn om de Muziek-app en iCloud-bibliotheek te vullen, zonder tussenkomst van iTunes.

Het openstellen van de muziek-app stelt apps in staat om tracks op te slaan in de app of in de iCloud-muziekbibliotheek voor wie Apple Music heeft. Dit alles wordt in iOS 9.3 geregeld met een nieuwe API voor ontwikkelaars. Apps als SoundCloud of Dropbox zouden gebruik kunnen maken van deze nieuwe functie.

Mogelijkheden

De nieuwe functie opent de deur naar een hele generatie nieuwe apps voor het beheren, downloaden en delen van muziek. Er zullen ongetwijfeld heel wat nieuwe apps ontstaan die inspelen op deze nieuwe functie.

De functie werd pas onlangs ontdekt door AppleInsider in de Privacy-instellingen in de bètaversie van iOS 9.3. Daar is de mogelijkheid toegevoegd om te beheren welke apps toegang krijgen tot je muziekbibliotheek. Het is nog niet duidelijk wanneer iOS 9.3 beschikbaar is, meer informatie wordt verwacht in maart.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters