Veel nieuwe informatie over Windows Mobile 7 lekt uit

Nieuwe informatie over Windows Mobile 7 laat zien dat het besturingssysteem Seven gaat heten, en in twee verschillende versies uitgebracht wordt. De LG Apollo wordt vermoedelijk de eerste telefoon met de nieuwe versie.

Windows Mobile Office

De mensen achter WM Experts hebben een hoop nieuwe informatie weten te vergaren over Windows Mobile 7, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. Allereerst zal het geen Windows Mobile 7 heten, maar “Seven”. Het zal beschikbaar komen in de versies Business en Media. Deze twee versies bedienen zoals de namen doen vermoeden elk een ander deel van de markt, en hebben een individueel developmentprogramma. Dit verklaart waarschijnlijk het verschil in mogelijke releasedatums die al door de geruchtenmolen zijn gekomen. Verder zou Microsoft toch een Zune-smaakje aan een van de versies toe willen voegen. Dit is dan waarschijnlijk de Media-editie.

De Business-versie zal waarschijnlijk een minimaal aantal features bevatten. Vermoedelijk is dit omdat telefoonfabrikanten dan hun eigen smaakje aan de telefoon toe kunnen voegen, en de boel zo minder processorkracht vereist. Een van de functies die Seven met de Business-editie wel meekrijgt is cloud-syncing. Dat houdt in dat je verschillende zaken met verschillende apparaten kunt synchroniseren. Zo kun je bijvoorbeeld een Word-file synchroniseren met je telefoon en pc. De wijzigingen die je op je telefoon aanbrengt zie je zo direct terug op je thuiscomputer, en andersom. Office voor het mobiele besturingssysteem zal daarbij ook volledig vernieuwd worden. Volgens de geruchten kan de HTC HD2 deze versie van Seven draaien.

Seven Media zal waarschijnlijk langer op zich laten wachten. Deze versie krijgt ook veel meer features. De Media-versie zou het Zune-gevoel moeten geven, en moet dat bewerkstelligen met functies zoals Silverlight, Mediaroom, XBox Live, Facebook- and Twitter-synchronisatie en integratie met de muziekdiensten van Zune. Deze versie komt waarschijnlijk ergens in 2011. Microsoft zou delen van het besturingssysteem willen laten zien tijdens het Mobile World Congress.

Met de zogenaamde Orion-functionaliteit wil Microsoft de GPS-ervaringen verbeteren. Dit wordt onder andere gebruikt voor snelle locatiebepalingen, die weer gebruikt kunnen worden in verscheidene applicaties. Hetzelfde doet Google al met Google Maps op het Android-besturingssysteem.

Wat betreft telefoons met Windows Mobile 7, of Seven, lijkt het erop dat de eerste deals met telefoonfabrikanten al binnen zijn. Eerder verklapte een blogger al dat LG een telefoon met Microsoft’s nieuwe besturingssysteem uit zal brengen. Dit lijkt met de Apollo de waarheid te worden. Met een snelle 1,3GHz-processor, 1GB RAM, 3,8 inch scherm met 1280×720-resolutie en Amoled en een 10-megapixelcamera zijn de specificaties ongekend hoog. Het is nog maar de vraag of dit echt de waarheid wordt, maar het lijkt er wel op dat LG plannen heeft met Seven.

Ook HTC lijkt mee te willen doen, en wel met de Obsession. Deze heeft iets mindere specificaties dan de Apollo, maar een 1GHz Snapdragon-processor, 512MB RAM, 3,7 inch Amoled-scherm en 4GB intern geheugen zijn zeker niet slecht.

Al deze informatie is nog altijd onbevestigd. Het is goed mogelijk dat er bepaalde zaken niet kloppen, maar dat er iets aan zit te komen wat betreft Windows Mobile 7 lijkt wel duidelijk. Waarschijnlijk valt er tijdens het Mobile World Congress meer te melden.

Zune Phone

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters