Veel optimisme over BlackBerry 10 op de beurs

Nu eindelijk zicht is op de eerste BlackBerry 10-telefoons, blijken beursspeculanten er niet op te kunnen wachten om aandelen RIM in handen te krijgen. De koers op de beurs in Toronto, in thuisland Canada van RIM, steeg gisteren met meer dan 17 procent.

BBM voor BlackBerry 10

RIM heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug, met veel ontslagen en geruchten over overname van het noodlijdende bedrijf. Ook zijn de CEO’s van het bedrijf vervangen. Maar achter de schermen werd stug doorgewerkt aan wat het bedrijf ziet als zijn redding: het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10, dat op twee toestellen komt te staan die binnenkort – begin volgend jaar – op de markt zullen komen.

Over dat OS is al het een en ander uitgelekt en op de beurs heeft dat blijkbaar indruk gemaakt, want daar wordt ineens weer geloofd in een comeback van het smartphonebedrijf. De BB10-telefoons moeten het straks onemen tegen de almachtige iPhone van Apple en een hele reeks Androidtelefoons.

Gisteren ging het op de beurs in Toronto ineens los; een heuse rally vond plaats waarbij de koers almaar steeg vanwege de plotselinge grote vraag naar het aandeel RIM. Aanleiding was een rapport van een beursanalist die het aandeel RIM hoger waardeerde vanwege betere vooruitzichten voor het bedrijf.

En eerder al bleek een andere beursanalist van een ander bedrijf zijn vertrouwen uit te spreken in een terugkeer van het smartphonebedrijf in de voorhoede van de markt, nadat zowel de beurskoers als het marktaandeel de afgelopen jaren gestaag is gedaald. De afgelopen zeven handelsdagen is het aandeel RIM steeds hoger geeindigd dan de dag ervoor.

Sinds 2009 heeft RIM niet meer zo’n succes geboekt op de beurs. Of de positieve verwachtingen van de speculanten bewaarheid worden, weten we als RIM zijn eerste BB 10-telefoons wereldkundig maakt. Naar verwachting gebeurt dat ergens in februari 2013. Naar de twee genoemde analisten weten, zijn die toestellen – zonder dat iemand ze ooit al heeft gezien – massaal voorbesteld door telco’s over de hele wereld. Naar verwachting zullen er volgend jaar 35,5 miljoen exemplaren worden verkocht. Afgelopen kwartaal kwam RIM niet verder dan 7,4 miljoen verkochte BlackBerry’s.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Frank van Hunnik -

    Ik heb gisteren bij Droidcon de test versie van BB10 even geprobeerd en het zag er erg goed uit. Een maatje van me mocht zelfs even spelen met de nieuwste versie, die nog niet openbaar gedemo'd wordt. Hij was bijna overtuigd om over te stappen vanaf Android.

  2. johnmalcolm -

    Ja, Rimm zou failliet gaan toen ze op 6 dollar stonden, opeens bleek het verlies wel mee te vallen, was zelfs het aantal subscribers wat toegenomen en nu zien analisten BB 10 opeens wel weer zitten en knalde koers in Canada gisteren door de 11 dollar.

    Zelfde met Nokia, Goldman Sachs was negatief en gaf koersdoel mee van 1,30 euro en zat zichzelf vol te laden. Met nog een paar grote jongens.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters