‘Samsung gaat Veilige Map-functie aanbieden op Samsung Galaxy S7’

Met de teloorgang van de Samsung Galaxy Note 7 zullen ongetwijfeld ook een aantal functies van de phablet van Samsung verloren gaan. Samsung lijkt echter in ieder geval één functie te willen behouden. Het blijkt namelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de Veilige Map-functie wil gaan aanbieden op zijn Samsung Galaxy S7-telefoons.

Samsung Galaxy Note 7

Veilige MapInmiddels is het drama van de Samsung Galaxy Note 7 al lang en breed besproken. Een korte samenvatting: de Note 7 bleek batterijproblemen te hebben en daardoor te kunnen ontploffen. Daarom besloot Samsung deze toestellen te vervangen door een Note 7 met een andere batterij. Toen deze smartphones ook problemen bleken te hebben, besloot de fabrikant de productie definitief te stoppen. Samsung zegt de oorzaak van de explosies eind 2016 te willen bekendmaken.

Veilige Map

Daarmee zullen ook vele functies van de Note 7 verloren gaan. Eén functie lijkt Samsung echter te mooi te vinden om niet aan te bieden. Een deelnemer aan Samsung’s Galaxy Bèta-programma suggereerde namelijk om de Veilige Map-functie aan de S7-toestellen toe te voegen. Daarop antwoordde de fabrikant als volgt: “Wij overwegen om Veilige Map voor de OS upgradedienst (Nougat) toe te voegen als downloadbare dienst. Het zal later in Galaxy-apps beschikbaar zijn.” Daarmee lijken dus straks zowel gebruikers van de Galaxy S7 als van de S7 Edge gebruik te kunnen maken van deze functie.

Veilige Map zorgt ervoor dat je een beveiligde map in je toestel hebt. Deze kan beveiligd worden met een vingerafdruk en zelfs van de interface verwijderd worden. Hij kan multimedia-bestanden opslaan, maar ook apps. De functie heeft zelfs een aparte telefoon-app. Belletjes die je hiermee pleegt verschijnen niet in je telefoonlogboek. Samsung omschrijft het zelf als een ‘tweede telefoon in je telefoon’.

Bron: SamMobile via GSMArena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters