Velocity begeeft zich op de pda markt

Een nieuwe producent van PDA’s genaamd Velocity is begonnen met de productie van zijn eigen pda’s. Velocity Mobile is een nieuwe speler die de toestellen zelf niet maakt.

Voor de productie van de Velocity 103 en 111 schakelt het bedrijf namelijk het Taiwanese technologiebedrijf Inventec Appliance in, zoals zoveel westerse smartphonemakers doen. Volgens Velocity Mobile combineren de smartphones die ze nu lanceren de westerse designfilosofie met de oosterse fabricage-efficiëncy. Het is echter maar de vraag of ze zich daarmee kunnen onderscheiden. Volgens president en managing director David Hayes van het bedrijf willen mensen meer met hun mobiele telefoon doen, maar uiteindelijk staan prijs, design en prestaties toch bovenaan hun prioriteitenlijstje wanneer ze een winkel inlopen. Bij fabrikanten met toestellen waar de consument echt warm voor loopt, moet er altijd wel een compromis worden gedaan op één van de drie genoemde gebieden.

De twee Velocity-smartphones zijn quadband gms-toestellen die draaien op Windows Mobile 6.1 Professional. Ze hebben 256 MB ROM, 128 MB RAM, Bluetooth 2.0, 802.11b/g Wi-Fi, GPS, een TV- en VGA-uitgang, een microSD-kaartslot en twee camera’s: eentje aan de voorzijde met VGA-resolutie en eentje aan de achterkant van 2 megapixels.

De Velocity 103 is een candybar met 2,8 inch aanraakgevoelig scherm (VGA, 640 x 480-pixel). De Velocity 111 heeft een kleiner 2,4 inch landschape-scherm (240 x 320 pixels, QVGA) maar wel een QWERTY-toetsenbordje. De 103 komt in het tweede kwartaal al beschikbaar, de 111 in het daaropvolgende kwartaal. Beide toestellen zijn simlockvrij en zullen niet via een bepaalde mobiele operator worden aangeboden; alleen als los toestel dus. Of de P van prijs ook klopt, moet Velocity nog bewijzen: daarover konden ze op CTIA nog niets zeggen.

velocity_mobiles 

Bron: Pocketinfo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters