Verband mobiel bellen en hersentumor binnen 10 jaar bewezen

De gsm doodt mogelijk veel meer mensen dan sigaretten of asbest. Dat zegt dr. Vini Khurana, een veel geprezen kanker-expert.

Volgens Khurana moet je zo min mogelijk bellen met een gsm. Regeringen zouden limieten moeten stellen aan de straling die mobieltjes afgeven. In de tien jaar dat het aantal gsm’s explosief is gestegen, verdubbelde ook het aantal hersentumoren, aldus de expert tegen The Independent. Kanker ontwikkelt zich erg langzaam in de hersenen, soms duurt het wel tien jaar voordat het zich openbaart.

De eerdere studies zijn gebaseerd op gsm-gebruikers die pas een paar jaar belden en zijn dus niet betrouwbaar, aldus Khurana in de krant. De Franse overheid waarschuwde al eerder dat kinderen niet veel mobiel moeten bellen. Ook de Duitse overheid is kritisch, schrijft de Engelse krant. Neurochirurg Professor Khurana heeft in 16 jaar 14 prijzen in de wacht gesleept met zijn kankeronderzoek.

Drie miljard mensen op de wereld hebben een mobieltje. De gsm-makers hebben al gezegd dat Khurana alleen staat in zijn conclusies. De wereldgezondheidsorganisatie WHO zou juist hebben geschreven dat er geen aantoonbare schade ontstaat als je met een mobieltje belt.

Bron: Telegraaf

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters