Deze vijf dingen zouden de Galaxy Note 8 nog beter maken

Hoewel de Galaxy Note 8 met een paar leuke en indrukwekkende features komt, kan het natuurlijk altijd beter. Het is niet dat we klagen over het toestel, maar we hebben wel een paar suggesties om het toestel nog beter te maken.

Andere positie vingerafdrukscanner

Zoals we weten is het Samsung niet gelukt om de vingerafdrukscanner te verwerken in de Infinity Screen aan de voorkant van het toestel. Op de Galaxy S8 toestellen verhuisde de vingerafdrukscanner als eerste naar de achterkant en hetzelfde lot onderging ook de Note 8. De vingerafdrukscanner naast de cameralenzen zorgt er uiteraard voor dat je geregeld met je vinger over de lenzen gaat en ze vies maakt. Samsung heeft ook nog eens de camerabult weggewerkt. Op zich is dit een positief iets, behalve dat je nog makkelijker je vinger in de cameralens aait. Een andere positie van de scanner zouden veel mensen op prijs stellen.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Galaxy Note 8 met grotere batterij

Hoewel we weten dat de problemen van de Note 7 werden veroorzaakt door de grote batterij, had Samsung toch best een wat grotere batterij in de Note 8 kunnen stoppen. De Galaxy S7 Edge heeft bijvoorbeeld een 3600mAh batterij, terwijl hij kleiner is dan de Note 8. De Galaxy Note 8 komt daarentegen met een 3300mAh batterij.

degelijker model met een plat scherm

Hoewel het afgebogen display van de Note 8 er erg gelikt uitziet, komt het ook met een paar nadelen. Zo is het lastig om een goede screen protector te vinden en is het plaatsen van deze bescherming als helemaal een crime. Daarnaast zorgt het afgebogen scherm er ook nog eens voor dat het toestel een stuk duurder wordt en wordt het scherm door de afronding meer breekbaar. Voor mensen die wel graag van de functionaliteit van het toestel gebruik willen maken maar liever gaan voor een toestel dan meer handelbaar is, zou Samsung misschien een versie uit kunnen brengen met een een plat display zonder rondingen.

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

Meer geavanceerde Edge interface

Wanneer je vanaf de zijkant van het scherm naar binnen swipet krijg je het geweldige Edge paneel. En hoewel Samsung het paneel promoot als zijnde heel bijzonder is het eigenlijk alleen een verzameling widgets en vaak gebruikte apps. Op de originele Galaxy Note Edge kreeg je ook je homescreen content te zien. Het zou fijn zijn als Samsung het Edge paneel wat meer uitgebreid zou maken, om het echt een toegevoegde waarde te geven.

Galaxy Note 8 Edge panelen

Lagere prijs

Samen zorgen het afgebogen display, de dubbele camera en irisscanner dat er een behoorlijk prijskaartje hangt aan de Galaxy Note 8. Hij is zelfs bijna even duur als de aankomende iPhone 8, welke met een prijs van 1000 dollar de duurste iPhone ooit wordt. Zoals we al eerder aangaven zou Samsung ook een versie met een plat scherm uit kunnen brengen, wat het toestel steviger maakt en voor een wat lagere prijs in de winkel zou kunnen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hansz -

    Zelfs de Galaxy 8S plus heeft een batterij van 3600mAh, het is mij een raadsel waarom dat dan niet in de Note 8 zou kunnen. Samsung gooit het op veiligheid maar is de S8 plus dan onveilig? Of laat de constructie van de Note 8 het niet toe?
    Wat de prijs betreft, Apple gaat omhoog dus doet Samsung dat ook, gerechtvaardigd of niet.

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters