Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen

Hoewel het nog even duurt voordat iOS 11 officieel gelanceerd wordt, kun je alvast een voorproefje krijgen met de publieke bèta 1 versie. Overigens is dit dezelfde versie als de bèta waarmee ontwikkelaars vorige week al mee aan de slag konden. Mocht je geïnteresseerd zijn in het uitproberen van het nieuwe systeem moet je zeker deze elf verborgen iOS 11 features bekijken.

Snelle screenshots tijdens FaceTime oproep

Met de FaceTime Live Photos features maak je makkelijk snel even een screenshot van je FaceTime partner wanneer hij weer die gekke bek trekt. Zet de feature aan door bij de instellingen de Facetime Live Photos optie aan te vinken. Daarna hoef je alleen de sluiterknop te gebruiken om je fotoverzameling uit te breiden.

Facetime screenshots, één van de verborgen iOS 11 features

Persoonlijke handgeschreven emails

Omdat zo’n getypte email koud en afstandelijk is kun je nu ook een handgeschreven bericht naar vrienden mailen. Om dit te doen houd je je vinger lang op een open plek in de mail en kies je Insert Drawing. Nu kun je naar hartelust met je vinger schrijven.

Applicaties op de achtergrond altijd refreshen of niet

In iOS 11 heb je nu de optie om het automatisch refreshen van applicaties op de achtergrond zelf in de hand te houden. Hiervoor ga je in de instellingen naar General > Background App Refresh > Background App refresh. Je kunt kiezen de apps altijd te refreshen of alleen wanneer je verbonden bent via wifi.

iphone Apps

Verder gaan met notities op een vergrendeld toestel

In de nieuwe Control Center heb je nu direct toegang tot de notities. Het is dus niet nodig om eerst je toestel te ontgrendelen om toegang te verkrijgen tot de Notes app. Onder de Notes optie in de instellingen kun je instellen hoe lang je laatste notitie via de Control Center beschikbaar blijft.

notities iPhone

Niet lastiggevallen worden tijdens het rijden

Met de Do Not Disturb feature word je voortaan niet meer afgeleid tijdens het rijden. Door het inschakelen van deze optie krijg je geen notificaties door en doet je toestel eigenlijk gewoon niks. Ga in de instellingen naar Do Not Disturb > Do Not Disturb While Driving en activeer hier de veilige modus. Je kunt er ook voor kiezen dat de Do Not Disturb modus automatisch aangaat wanneer je toestel is verbonden met je auto via Bluetooth.

Teksten met Siri

Voortaan hoef je niet alleen maar tegen Siri te praten, maar kun je ook een tekst berichtje sturen met je opdrachten en vragen. Onder de instellingen bij General > Accessibility > Siri zet je de Type to Siri optie aan en kun je beginnen te chatten met de virtuele assistent.

Siri

Oudere notificaties bekijken

Wanneer je van boven naar onder swipet zie je dat het oude notificatiepaneel is vervangen door een zogenaamd Cover Sheet. Deze laat maar een paar recente notificaties zien. Om de rest van de gebeurtenissen te bekijken swipe je weer naar boven vanaf het midden van het scherm.

Zet alles om naar een PDF bestand

Waar je normaal gesproken iets kunt delen kun je er nu ook voor kiezen om dit om te zetten naar een PDF bestand. Dit kan eigenlijk voor alles wel van een foto naar een webpagina. Kies simpelweg bij de share opties voor de optie PDF. Als je nog brandende aantekeningen in je PDF bestand wilt hebben is dat ook mogelijk.

PDF

Wat nou nieuw foto formaat?

In iOS 11 wordt nu gebruik gemaakt van nieuwe fotobestanden, welke minder ruimte in beslag zouden nemen zonder kwaliteitsverlies. Als je hier toch niet van gediend bent is het mogelijk dit weer uit te schakelen. Ga hiervoor in de settings naar Camera > Formats en kies voor Most Compatible.

Met één knop de politie en belangrijke vrienden waarschuwen

Om altijd een backup plan achter de hand te hebben maak je gebruik van Emergency SOS. Wanneer je vijf keer op de powerknop tapt wordt hiermee meteen de politie gebeld en krijgen bepaalde contacten een bericht toegestuurd. Om in te stellen welke contacten een bericht krijgen en wat dit bericht is ga je naar instellingen > Emergency SOS. Je kunt ook nog instellen dat de acties pas na een bepaalde tijd worden uitgevoerd, voor het geval je per ongeluk met je powerknop aan de haal gaat.

SOS

Je telefoon uitschakelen zonder fysieke knop

Dit is één van de meer vreemde verborgen iOS 11 features, maar Apple zal wel een reden hebben gehad dit aan iOS 11 toe te voegen. Mocht je om de één of andere reden de power knop niet kunnen gebruiken, kun je ook via de software je toestel uitschakelen. Als er een probleem was met de fysieke knop krijg je hem daarna echter ook niet meer aan. Maar goed, om dit te doen ga je in de instellingen naar General. Ergens beneden heb je de Shut Down optie om je toestel uit te doen.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters