Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken

Als je één van de mensen bent met een iPhone 8 of iPhone 8 Plus, ben je vast al wel op onderzoek uitgegaan op je nieuwe toestel. De handsets komen met iOS 11 en zitten vol met nieuwe features. Toch zullen er dingen zijn die je nog niet hebt ontdekt. Deze negen verborgen features moet je zeker checken.

Meerdere bestanden en iconen tegelijkertijd verplaatsen

Wanneer het weer eens tijd is om je apps te organiseren, kun je dit tegenwoordig een stuk sneller doen. Met iOS 11 is het namelijk mogelijk om meerdere iconen tegelijkertijd te slepen van scherm naar scherm. Houd je vinger lang op het eerste icoon, zoals je normaal zou doen om hem te verplaatsen. Blijf vervolgens je vinger daar houden, terwijl je met een andere vinger de rest van de iconen aantikt die je samen wilt verplaatsen. Ook je bestanden kun je op deze manier verplaatsen in de Files app.
verborgen features iPhone 8

Terug met die HDR knop

Voor iOS 11 had je in de camera app een HDR knop, maar tegenwoordig bepaalt je toestel zelf wanneer dit wel of niet ingeschakeld moet worden. Als je de macht weer in eigen handen wilt nemen, kun je de knop gelukkig terug krijgen. Bij Settings > Camera kun je Auto HDR uitvinken.

Notificatie badges verwijderen

Bij sommige apps zijn notificatie badges handig, zodat je weet dat je bijvoorbeeld een nieuw berichtje hebt ontvangen in Whatsapp of Messenger. Bij andere apps is het vervelend en hoef je niet te weten dat je nog honderden oninteressante mails moet lezen. Gelukkig kun je per app instellen of je de badges wel of niet wilt zien. Ga hiervoor in de settings naar Notifications en kies de app waarvan je de notificatie badge wilt uitschakelen. Hier kun je bij Badge App Icon het bolletje verwijderen.

Badge App Icon

4k video’s met 60 fps schieten

Met je nieuwe iPhone 8 en 8 Plus kun je 4k video’s schieten met een snelheid van 60 fps. Om van deze optie gebruik te maken, moet je wel instellen dat het nieuwe High Efficiency bestandsformaat wordt gebruikt. Deze zou efficiënter zijn en minder ruimte in beslag nemen. Bij Settings > Camera > Formats kun je High Efficiency aanvinken. Vervolgens kun je bij de Camera opties onder Record Video de optie instellen om 4k video’s te schieten.

Shortcut met meerdere accessibility opties

Waar je vroeger door drie keer op de homeknop te tappen maar één accessibility optie tevoorschijn kon laten komen, kun je nu meerdere opties koppelen. Hiervoor ga je naar Settings > General> Accessibility > Accessibility Shortcut. Dat laatste menu vind je helemaal onderaan. Hier kun je aanvinken wat je precies wilt zien wanneer je drie keer tapt.

Accessibility shortcut

Zien welke apps in een folder notificaties hebben

Veel mensen hebben een Social map met daarin alle social media en chat apps. Het voordeel is natuurlijk dat je maar op één plek hoeft te kijken of er iets nieuws is gebeurd. Aan de andere kant krijgt de folder een algemene notificatie badge en weet je niet bij welke app er een notificatie is. Met 3D Touch is dit makkelijk op te lossen. Gebruik 3D Touch op de folder en je krijgt alleen die apps te zien, welke een notificatie hebben.

Toestel openen met Touch ID

Wanneer je je vinger lang laat rusten op de Touch ID sensor, ontgrendel je het toestel maar moet je alsnog op de homeknop drukken om naar je home scherm te gaan. Als je geen zin meer hebt in die tweede stap, kun je in de settings onder Accessibility > Home Button instellen dat dit niet meer nodig is. Schakel hiervoor Rest Finger To Open in.

Download bepaalde apps hogere prioriteit geven

Soms ben je meerdere apps tegelijkertijd aan het downloaden, maar zou je toch willen dat die ene als eerste klaar is. Met 3D touch kun je kiezen welke download de hoogste prioriteit krijgt door “hard” op het icoon te drukken dat gedownload wordt.

Filter effect snel vergelijken met originele foto

Voor de laatste van de verborgen features gebruik je ook weer 3D Touch. Deze keer gebruik je het in de camera app. Wanneer je bezig bent met filters, is het af en toe handig om je kunstwerk te vergelijken met het origineel. Gebruik 3D touch in de camera app op de naam van de filter en je krijgt het effect van de filter te zien naast de originele foto. Hierbij verdwijnen alle andere filters, zodat je de foto’s goed kunt vergelijken. Als je weer loslaat verschijnen de andere filters weer en verdwijnt de originele foto.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters