Verbruik mobiel internet verdubbelt in bijna jaar tijd

Nederlanders verbruiken steeds meer mobiel internet. In het vierde kwartaal van 2014 werd er in Nederland bijna twee keer zoveel data verbruikt als in dezelfde periode in 2013.

Verbruik mobiel internet verdubbelt in bijna jaar tijd Kpn

Dit blijkt uit cijfers die zijn gepresenteerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Werd er in het laatste kwartaal van 2013 via de mobiele netwerken van providers nog 10,3 petabyte verbruikt, in dezelfde periode van 2014 was dat met 19,6 petabyte (19,6 miljoen gigabyte) bijna verdubbeld.

De groei van het mobiele dataverbruik in Nederland groeit bijna exponentieel. ACM meldt dat de groei van het aantal verbruikte MB’s wel aan het afvlakken is. Het toenemende datagebruik zou vooral te danken zijn aan het feit dat steeds meer Nederlanders 4G-internet gebruiken.

Het supersnelle mobiele internet is in de afgelopen jaren steeds toegankelijker geworden omdat bijvoorbeeld steeds meer smartphones lte ondersteunen. Ondertussen zijn er steeds meer mensen die een abonnement hebben met minuten en MB’s. Er zijn in Nederland nu 10,6 miljoen aansluitingen: een stijging van 8,9 procent ten opzichte van eind 2013.

In Nederland worden er steeds minder sms’jes verstuurd. In 2014 werden er elk kwartaal minder dan 1 miljard sms’jes verstuurd. Een daling van 14 procent. De providers met een eigen netwerk, KPN, Vodafone en T-Mobile, krijgen steeds meer concurrentie van de prijsvechters die gebruikmaken van de netwerken van de drie grote providers.

Vooral op het gebied van bellen hebben de drie providers het moeilijk. Hun marktaandeel bedraagt 40 procent, ten opzichte van de 35 procent van de ‘kleinere’ providers. Op het gebied van internet doen KPN, Vodafone en T-Mobile het wel weer goed: hun marktaandeel wordt hier alleen maar groter.

Wil je het hele rapport van de ACM bekijken? Dat kan. Klik hiervoor op deze link.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters