'Verhouding verkoopcijfers iPad-Androidtablets 24 tot 1'

De iPad 2 verkoopt als een trein, en het jongste verkoopcijfer geeft aan dat er voor elke 24 iPads maar één Androidtablet over de toonbank gaat.

Apple iPad 2

Het wil nog niet echt lukken met die Androidtablets, hoewel er steeds meer op de markt verschijnen en Google hard werkt om het besturingssysteem geschikt te maken voor tablets.

Omdat er zoveel verschillende fabrikanten en tablets zijn voor Android, is het moeilijk te bepalen hoeveel er nu eigenlijk van worden verkocht. John gruber van Daring Fireball presenteerde onlangs een rekenmodel die uitkomt op 1,2 miljoen Androidtablets die momenteel daadwerkelijk aan consumenten zijn verkocht.

Dat is veel minder dan de iPad, die dit getal met miljoenen verkochte tablets overstijgt. De iPad 2-verkoopcijfers worden elke drie maanden bekendgemaakt in de kwartaalcijfers van Apple, de enige producent van deze tablets. In ieder geval gaan er volgens Gruber zeker 24 keer zoveel iPads over de toonbank dan Android-tablets. Er zijn van de iPad 2 inmiddels meer dan 28 miljoen exemplare in omloop.

De cijfers van de Androidtablets steken schril af tegen die van de Androidtelefoons, waarvan de verkoopcijfers die van de iPhone voorbij zijn geschoten.

In de Android Market wordt slechts 0,9 procent van de downloads verricht door een tablet, zei Andy Rubin van Google onlangs. Er zijn momenteel 135 miljoen Androidtelefoons in de wereld, wat het totaal aantal tablets hiervan afgeleid op 1,2 miljoen doet komen. Met tablets wordt elk apparaat met een scherm van 7 inch of groter bedoeld.

The Next Web heeft Gruber op een paar kleine rekenfoutjes betrapt, maar feit blijft dat de iPad zeker meer dan twintig keer meer over de toonbank gaat dan alle andere Androidtablets samen.

Android tablets tegen iPad marktaandeel 

Bron: The Next Web

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters