Verizon cdma-iPhone 4 geeft beter signaal dan gsm-versie AT&T

Deathgrip, antennagate. Bekende begrippen onder iPhone-bezitters. Eigenaren van een iPhone van Verizon, een Amerikaanse provider, hebben veel minder last van wegvallende gesprekken dan iPhone-bezitters bij concurrent AT&T.

iPhone 4 wit

Dit geeft aan dat de nieuwe cdma-versie van de iPhone 4 die speciaal voor Verizon is gemaakt, het beter doet dan de gsm-versie die zowel bij AT&T als in Nederland wordt verkocht.

Dit blijkt uit een enquete onder iPhonebezitters in de Verenigde Staten. Apple had met AT&T een exclusiviteitsdeal in de VS, maar die is onlangs afgelopen; Verizon mocht het gewilde mobieltje ook gaan verkopen. Daar moest het apparaat wel enigszins voor worden herontworpen, want cdma vergt iets andere hardware.

Hoewel er aanvankelijk al vrij snel verhalen circuleerden dat de cdma-versie van de iPhone het net zo slecht doet met bellen als de gsm-versie, blijkt na een aantal weken dat de eigenaren van de cdma-variant toch veel tevredener zijn. Uit de enquete blijkt dat de AT&T-klanten tweeëneenhalf keer zo vaak wegvallende gesprekken hadden als de klanten van Verizon.

Een en ander kan overigens ook liggen aan het vrij beroerde netwerk van AT&T, dat in de VS het vaakst gesprekken doet wegvallen. Het hoeft dus niet perse met de andere variant van de iPhone te maken te hebben.

Uit de enquete onder Amerikanen die denken over de aankoop van een iPhone 4 zou 46 procent de Verizon-versie kiezen, tegen 27 procent die voor de AT&T-versie gaat. Maar een analist merkt nu al op dat Verizon tamelijk snel met dezelfde netwerkproblemen kan kampen als AT&T, omdat vooral het mobiele internet met flinke aantallen iPhones zeer zwaar wordt belast, zoals ook T-Mobile al merkte in Nederland.

Bron: Moconews

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters