Verizon cdma-iPhone 4 geeft beter signaal dan gsm-versie AT&T

Deathgrip, antennagate. Bekende begrippen onder iPhone-bezitters. Eigenaren van een iPhone van Verizon, een Amerikaanse provider, hebben veel minder last van wegvallende gesprekken dan iPhone-bezitters bij concurrent AT&T.

iPhone 4 wit

Dit geeft aan dat de nieuwe cdma-versie van de iPhone 4 die speciaal voor Verizon is gemaakt, het beter doet dan de gsm-versie die zowel bij AT&T als in Nederland wordt verkocht.

Dit blijkt uit een enquete onder iPhonebezitters in de Verenigde Staten. Apple had met AT&T een exclusiviteitsdeal in de VS, maar die is onlangs afgelopen; Verizon mocht het gewilde mobieltje ook gaan verkopen. Daar moest het apparaat wel enigszins voor worden herontworpen, want cdma vergt iets andere hardware.

Hoewel er aanvankelijk al vrij snel verhalen circuleerden dat de cdma-versie van de iPhone het net zo slecht doet met bellen als de gsm-versie, blijkt na een aantal weken dat de eigenaren van de cdma-variant toch veel tevredener zijn. Uit de enquete blijkt dat de AT&T-klanten twee├źneenhalf keer zo vaak wegvallende gesprekken hadden als de klanten van Verizon.

Een en ander kan overigens ook liggen aan het vrij beroerde netwerk van AT&T, dat in de VS het vaakst gesprekken doet wegvallen. Het hoeft dus niet perse met de andere variant van de iPhone te maken te hebben.

Uit de enquete onder Amerikanen die denken over de aankoop van een iPhone 4 zou 46 procent de Verizon-versie kiezen, tegen 27 procent die voor de AT&T-versie gaat. Maar een analist merkt nu al op dat Verizon tamelijk snel met dezelfde netwerkproblemen kan kampen als AT&T, omdat vooral het mobiele internet met flinke aantallen iPhones zeer zwaar wordt belast, zoals ook T-Mobile al merkte in Nederland.

Bron: Moconews

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters