Verizon lanceert anti-iPhone campagne – Update

De Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless lanceert binnenkort een campagne gericht tegen de iPhone. In plaats van competitieve telefoons aan te prijzen, wil Verizon de negatieve aspecten van de smartphone van Apple uitlichten.

Verizon Anti-iPhone campagne

De iPhone is vanwege zijn succes geregeld het mikpunt van andere fabrikanten die met zogenaamde “iPhone-killers” komen. De Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless gooit het echter over een geheel andere boeg. In plaats van de concurrentie aan te gaan wil Verizon de iPhone in een kwaad daglicht zetten door alles wat de iPhone niet kan uit te lichten. De campagne gaat binnenkort van start. De telecomprovider noemt de iPhone niet bij de naam, maar maakt er “iDoesn’t” van. Eerder heeft Sandisk een vergelijkbare campagne gelanceerd, door iPod-gebruikers als iSheep neer te zetten en daarbij de eigen muziekspelers aan te prijzen. Dit is nooit een succes geworden.

Door de negatieve aspecten van de iPhone uit te lichten wil Verizon de aandacht vestigen op de telefoons die de telecomprovider zelf uit gaat brengen in de maand november. Bekende telefoons die binnenkort uitkomen bij Verizon zijn de Palm Pre, HTC Hero en de eerste Android 2.0-telefoon, de Motorola Moto Droid. De anti-iPhone-campagne is te zien op de Amerikaanse zender Fox tijdens sportuitzendingen. Het initiatief heeft al veel kritiek opgeleverd. Het wordt veelal gezien als een vrij vruchteloze poging om de marktdominatie van de iPhone te ondermijnen.

Update 18-10-2009 15:25

Het filmpje is inmiddels op YouTube verschenen en is hieronder te bekijken:

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. mjfm -

  Tsja, het feit dat Verizon zo'n campagne start bevestigt alleen maar de suprematie van Apple's iPhone. Zo'n actie start je alleen als je het succes van een ander niet kunt hebben. Als je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten en/of toestellen leg je daar de focus op. Kortom, Apple zal dit alleen maar als een overwinning ervaren en waarschijnlijk zal het ze ook zeker geen kwaad doen. Marketing technisch niet zo handig van Verizon en alleen maar weer meer publiciteit voor de iPhone.

 2. josj -

  klopt, het gaat ook net nergens over, battle of the nerds zeg maar. Maar ik vind dat jij als bedrijf je niet moet verlagen tot dit soort reclames. Maar ja, dat ben ik dan.

  1. v-power -

   Heel toevallig ben ik vandaag ook het volgende tegengekomen direct op de homepage van Verizon Wireless staat er "Wil je 5x beter 3G bereik dan bij AT&T?" ..
   http://phones.verizonwireless.com/3g/

   Blijkbaar is het normaal daar op deze manier adverteren. Hier is het niet netjes om zo te adverteren. Komt gewoon door de bewoners, hier zijn we blijkbaar netter dan daar.

   Een voorbeeld is Vodafone's interne 'reclame' [url=http://www.mobilecowboys.nl/mobilemarketing/10500]klik[/url] 'Vang de buffel' gericht tegen KPN, een hele leuke grap, maar alleen voor intern gebruik bedoelt en niet voor het publiek. Dat doe je gewoon niet hier.

 3. josj -

  kan wel zijn, maar ik denk dat Apple dit ook wel weet, en dat dit ongetwijfeld verbeterd zal worden.

  Ik vind deze campagne van Verizon verschrikkelijk kinderachtig. Ipv dat ze de strijd aangaan doen ze dit…. Foei Verizon, FOEI!

  1. raptorrvl -

   Heh, wel leuk. Iedereen gaat er vanuit dat Apple het -ongetwijfeld- wel verbeterd. Maar dat weet je dus niet zeker, en in de tussentijd werkt het dus gewoon niet…

   Verder in z'n geheel niet kinderachtig. Het is nou niet zo dat Apple ook niet regelmatig de concurrentie loopt af te zeiken in hun spotjes of keynotes.
   En ze gaan juist wel de strijd aan, met Android toestellen.

   In the end is het gewoon reclame, en dat moet je altijd met een behoorlijke korrel zout nemen. Dus ach… waar gaat het nou eigenlijk over.

 4. Jens Royakkers -

  Haloewel ik zelf een ongelofelijke fan ben van mijn iPhone, heeft Verizon gelijk. Ik kan niet geloven dat zo een bekend toestel de meest normale functies zoals het versturen via bluetooth niet heeft.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters