Verkoop 32GB MicroSD-kaarten wordt volgende maand afgetrapt

SanDisk heeft laten weten volgende maand haar 32GB MicroSD-kaartjes definitief op de markt te brengen. Hiermee wordt de producent hoogstwaarschijnlijk de eerste om een dergelijk kaartje op de markt te brengen.

32GB MicroSD kaart SanDisk

De techniek om 32GB geheugenkaartjes te maken is al tijden bekend en inmiddels zijn de eerste grotere SD- en Compact Flash-exemplaren al een tijdje verkrijgbaar. De MicroSD-geheugenkaartjes in deze smaak zijn echter nog steeds niet op de markt, ondanks dat SanDisk meer dan een jaar geleden al vertelde dat de kaartjes binnen korte tijd in de winkel zouden moeten liggen. Inmiddels zijn er al vele producenten die de nieuwe capaciteit omarmd hebben, waaronder Samsung. Geen van deze bedrijven heeft het al gepresteerd om een dergelijk kaartje op de markt te krijgen, en daar lijkt SanDisk dan toch de eerste in te worden.

SanDisk heeft namelijk aangekondigd haar, lang geleden al onthulde, 32GB MicroSD-kaart volgende maand op de markt te brengen wereldwijd. In Europa zou hij nu al verkrijgbaar zijn, maar we hebben hem nog nergens gespot. De geheugenkaart moet maar liefst €150 gaan kosten, wat flink meer is dan de €40 die je tegenwoordig voor een 16GB-exemplaar neertelt.

Deze 32GB-kaart is nog een SDHC-exemplaar, in tegenstelling tot alle kaartjes die erna komen. Na de 32GB-grens zal er namelijk een nieuwe techniek zijn intrede doen: SDXC. Deze techniek kan tot 2TB aan gegevens opslaan en is tevens sneller. Wanneer de eerste dergelijke kaartjes komen is nog niet bekend, SanDisk hield dit tijdens het Mobile World Congress nog angstvallig stil.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters