Verkoop 32GB MicroSD-kaarten wordt volgende maand afgetrapt

SanDisk heeft laten weten volgende maand haar 32GB MicroSD-kaartjes definitief op de markt te brengen. Hiermee wordt de producent hoogstwaarschijnlijk de eerste om een dergelijk kaartje op de markt te brengen.

32GB MicroSD kaart SanDisk

De techniek om 32GB geheugenkaartjes te maken is al tijden bekend en inmiddels zijn de eerste grotere SD- en Compact Flash-exemplaren al een tijdje verkrijgbaar. De MicroSD-geheugenkaartjes in deze smaak zijn echter nog steeds niet op de markt, ondanks dat SanDisk meer dan een jaar geleden al vertelde dat de kaartjes binnen korte tijd in de winkel zouden moeten liggen. Inmiddels zijn er al vele producenten die de nieuwe capaciteit omarmd hebben, waaronder Samsung. Geen van deze bedrijven heeft het al gepresteerd om een dergelijk kaartje op de markt te krijgen, en daar lijkt SanDisk dan toch de eerste in te worden.

SanDisk heeft namelijk aangekondigd haar, lang geleden al onthulde, 32GB MicroSD-kaart volgende maand op de markt te brengen wereldwijd. In Europa zou hij nu al verkrijgbaar zijn, maar we hebben hem nog nergens gespot. De geheugenkaart moet maar liefst €150 gaan kosten, wat flink meer is dan de €40 die je tegenwoordig voor een 16GB-exemplaar neertelt.

Deze 32GB-kaart is nog een SDHC-exemplaar, in tegenstelling tot alle kaartjes die erna komen. Na de 32GB-grens zal er namelijk een nieuwe techniek zijn intrede doen: SDXC. Deze techniek kan tot 2TB aan gegevens opslaan en is tevens sneller. Wanneer de eerste dergelijke kaartjes komen is nog niet bekend, SanDisk hield dit tijdens het Mobile World Congress nog angstvallig stil.

Bron: GSM Arena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters