Verkoop 32GB MicroSD-kaarten wordt volgende maand afgetrapt

SanDisk heeft laten weten volgende maand haar 32GB MicroSD-kaartjes definitief op de markt te brengen. Hiermee wordt de producent hoogstwaarschijnlijk de eerste om een dergelijk kaartje op de markt te brengen.

32GB MicroSD kaart SanDisk

De techniek om 32GB geheugenkaartjes te maken is al tijden bekend en inmiddels zijn de eerste grotere SD- en Compact Flash-exemplaren al een tijdje verkrijgbaar. De MicroSD-geheugenkaartjes in deze smaak zijn echter nog steeds niet op de markt, ondanks dat SanDisk meer dan een jaar geleden al vertelde dat de kaartjes binnen korte tijd in de winkel zouden moeten liggen. Inmiddels zijn er al vele producenten die de nieuwe capaciteit omarmd hebben, waaronder Samsung. Geen van deze bedrijven heeft het al gepresteerd om een dergelijk kaartje op de markt te krijgen, en daar lijkt SanDisk dan toch de eerste in te worden.

SanDisk heeft namelijk aangekondigd haar, lang geleden al onthulde, 32GB MicroSD-kaart volgende maand op de markt te brengen wereldwijd. In Europa zou hij nu al verkrijgbaar zijn, maar we hebben hem nog nergens gespot. De geheugenkaart moet maar liefst €150 gaan kosten, wat flink meer is dan de €40 die je tegenwoordig voor een 16GB-exemplaar neertelt.

Deze 32GB-kaart is nog een SDHC-exemplaar, in tegenstelling tot alle kaartjes die erna komen. Na de 32GB-grens zal er namelijk een nieuwe techniek zijn intrede doen: SDXC. Deze techniek kan tot 2TB aan gegevens opslaan en is tevens sneller. Wanneer de eerste dergelijke kaartjes komen is nog niet bekend, SanDisk hield dit tijdens het Mobile World Congress nog angstvallig stil.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters