Verkoop BlackBerry PlayBook schiet iPad voorbij in Canadese winkelketens

De BlackBerry PlayBook heeft het sinds zijn lancering begin vorig jaar niet zo best gedaan. Maar sinds fabrikant RIM de prijs enorm heeft verlaagd en er bovendien het nieuwe OS 2.0 op heeft gezet, schieten de verkoopcijfers in thuisland Canada ineens omhoog. De BlackBerry PlayBook wordt in diverse warenhuisketens nu beter verkocht dan de iPad van Apple.

BlackBerry PlayBook

Waarschijnlijk is dit te danken aan de enorme prijsverlaging van de 7-inch tablet. In Nederland kost de goedkoopste PlayBook momenteel net geen 200 euro. In Canada is dat niet anders, want de prijsverlaging is wereldwijd doorgevoerd. Ook de duurdere modellen hebben een zeer aantrekkelijk prijskaartje. In Nederland kun je de 64GB-variant al voor 276 euro krijgen. De 16 GB iPad begint bij 441 euro. Maar die tablet is natuurlijk wel een slag groter met zijn 10-inch scherm. Omgerekend kost de goedkoopste PlayBook in Canada momenteel 151 euro.

In Canada melden de warenhuisketens Best Buy en Future Shop dat de PlayBook door deze agressieve verkoopstrategie inmiddels de bestverkochte tablet is. ”Nieuws! Best Buy heeft ons verteld dat de BlackBerry PlayBook hun topverkoop bij de tablets was afgelopen week”, twitterde RIM trots.

Niet alleen het aantrekkelijke prijskaartje maakt de tablet ineens interessant voor een groot publiek, ook het nieuwe OS 2.0 heeft daar waarschijnlijk veel mee te maken. Sinds die update bezit de tablet software om mail, contacten en agenda bij te houden. Dat kon voorheen alleen via een BlackBerrry smartphone die aan de tablet moest worden gekoppeld. Nu is die koppeling niet meer nodig.

Ander belangrijk onderdeel van die update is dat er nu ook Android-apps op de tablet kunnen draaien, in een soort virtuele box. Daarmee boort RIM een rijke hoeveelheid apps aan die niet in de eigen downloadwinkel van BlackBerry zitten: namelijk de Android Market.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters