Verkoop BlackBerry-toestellen blijft kelderen

Het aantal verkochte BlackBerry-toestellen blijft per kwartaal dalen. In Q3 van 2013 werden er nog 4,3 miljoen toestellen verkocht. In Q4 daalde dat tot 3,4 miljoen, terwijl er in het afgelopen kwartaal maar 1,3 miljoen toestellen werden verkocht.

Nu ook beeld van BlackBerry Q20 blackberry q20 classic 700x560
De BlackBerry Q20

BlackBerry blijft aanmodderen in de marge. Zo is de omzet van het bedrijf voor het eerst in zeven jaar gedaald tot onder de miljard dollar en blijft de telefoonverkoop tegenvallen.

Nieuwe cijfers benadrukken dat nog maar eens. In het eerste kwartaal van dit jaar zou BlackBerry maar 1,3 miljoen toestellen hebben verkocht, waarvan er ruim een half miljoen op BlackBerry 10 draaien en driekwart miljoen ouder zijn.

In het laatste kwartaal van vorig jaar verkocht BlackBerry 3,4 miljoen smartphones. Dit was al een flinke daling ten opzichte van het kwartaal daarvoor, toen de Canadese fabrikant op 4,3 miljoen verkochte telefoons zat. Deze daling zet zich dus onverminderd hard voort, meent onderzoeksbureau AIB.

Wat opvalt is dat de oudere toestellen van BlackBerry meer in trek zijn dan de nieuwere modellen, die op BlackBerry 10 draaien. Waarschijnlijk heeft BlackBerry hier al rekening mee gehouden, aangezien het nieuwe telefoons wil maken met een fysiek toetsenbord, BlackBerry’s handelsmerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters