Verkoop iPhone vlakt tijdelijk licht af bij Apple

Apple heeft de cijfers over het afgelopen kwartaal van dit jaar bekendgemaakt. Uit de cijfers komt naar voren dat de fabrikant 7,4 miljoen iPhones heeft verkocht, wat een stijging van zeven procent betekent. De stijging is minder groot dan die in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Apple iPhone shipment

Apple heeft de cijfers bekendgemaakt van het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009. Uit de cijfers komt naar voren dat de fabrikant de financiële malaise nog steeds aan zich voorbij kan laten gaan en nieuwe records breekt in de eigen omzet. De fabrikant zag zijn winst van 1,14 miljard dollar in het derde kwartaal stijgen naar 1,67 miljard dollar in het vierde kwartaal. Apple boert momenteel erg goed en de cijfers zijn dan ook geheel in overeenstemming met wat analisten van de fabrikant hadden verwacht. Apple zette vooral de iPhone in de schijnwerpers en daardoor wist de fabrikant wereldwijd 7,4 miljoen iPhones te slijten in het vierde kwartaal. Volgens Apple is dit een stijging van 7 procent en dat is iets minder dan in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor waarin de aantallen met gemiddeld 12 procent stegen.

Apple verkocht het afgelopen kwartaal ook meer Macs en zette hiermee ook een record neer. Apple wist daarnaast te melden dat het een paar leuke producten in petto heeft voor 2010 en dat we tegen het eind van 2009 een paar productupdates mogen gaan verwachten. De fabrikant was wel minder tevreden over de verkoop van iPods aangezien de verkoop daarvan gemiddeld 8 procent daalde, gekeken over het gehele jaar.

Vanaf begin volgende maand zal de iPhone in China verkocht gaan worden, waardoor de verkoop van het apparaat sterk moet gaan stijgen. Ook analisten gaan hiervan uit.

Apple iPhone 3GS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters