Verkoop Microsoft Surfacetablet trekt ineens aan

De verkoop van de Surfacetablets van Microsoft is het laatste kwartaal ineens flink aangetrokken. De softwaregigant heeft er voor bijna 900 miljoen dollar omgezet.

Microsoft Surface Pro 2

Nog altijd is het marktaandeel van de Microsoft Surface onvergelijkbaar met dat van de iPad van Apple of de honderden Google Androidtablets, maar het trekt heel aardig aan. Steve Ballmer, nog CEO van Microsoft, becommentarieerde dat de afdeling die mobiele apparaten verkoopt een ‘geweldig kwartaal’ heeft geboekt en dat de groei nog doorgaat. In het kwartaal ervoor werd nog voor slechts 400 miljoen dollar omgezet in tablets.

Microsoft heeft afgelopen zomer juist 900 miljoen dollar moeten afschrijven op de tablet, vanwege gebrekkige verkoopresultaten. Dat lijkt nu langzamerhand om te draaien. Een deel van de omslag van de laatste maanden kan te maken hebben met een flinke prijsverlaging die Microsoft voor al zijn tablets doorvoerde.

Microsoft rekent erop dat er het komende kwartaal voor zeker twee miljard dollar aan Surfacetablets wordt omgezet, want vooral de laatste generatie tablets, de Surface 2 en Pro 2, vinden meer klandizie dan de voorgaande versies.

Bron: Eweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via