Verkoop Sony Ericsson-telefoons zakt dramatisch in

Sony Ericsson heeft zijn financiële cijfers vandaag bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat het afgelopen kwartaal 43% minder telefoons werden verkocht bij de producent en dat er bijna 213 miljoen euro verlies is gemaakt.

Sony Ericsson cijfers

Uit de vandaag vrijgegeven cijfers van Sony Ericsson blijkt dat de producent het afgelopen kwartaal 43% minder telefoons heeft verkocht vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De producent heeft dan ook één van de slechtste kwartalen in de gehele geschiedenis achter de rug en dat is voornamelijk te wijten aan het kleine aantal modellen dat de producent introduceerde. Waar de producent vorig jaar nog 24,4 miljoen telefoons wist te slijten in het tweede kwartaal, zijn dit jaar nog maar 13,8 miljoen telefoons van het merk over de toonbank gegaan. Sony Ericsson heeft nog maar 5% van de markt in handen, de producent gaat er echter wel van uit dat het marktaandeel aan het eind van het jaar rond de 10% zal uitkomen.

De producent wist uiteindelijk net geen 1,7 miljard euro om te zetten in het afgelopen kwartaal terwijl er vorig jaar nog ruim 2,8 miljard euro werd binnengehaald in hetzelfde kwartaal. De gemiddelde verkoopprijs steeg wel licht, van 120 euro per toestel in Q1 naar 122 euro in het tweede kwartaal. Desalniettemin is Sony Ericsson optimistisch, de producent heeft genoeg toestellen klaarstaan om het komend half jaar goed uit de verf te komen. Naar verwachting zullen de Rachael en de Satio erg goed gaan lopen en aangezien de prijs van die toestellen relatief hoog zal gaan liggen is de verwachting voor de omzet dan ook rooskleurig.

Sony Ericsson cijfers 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters