'Verkoop spellen voor Xperia Play valt tegen'

De verkoopcijfers voor games voor de Sony Ericsson Xperia Play vallen nogal tegen. Van de populairste spellen zijn er maar een paar honderd verkocht via de Android Market, meldt het blad Edge.

Sony Ericsson Xperia Play piano

Het populairste spel bij de Britse eigenaren van een Xperia Plau is Destruction Derby. Daarvan zijn er tussen de vijfhonderd en duizend van gedownload, sinds het toestel op 1 april op de Engelse markt kwam. Hierbij moet worden aangetekend dat er nog telco’s zijn die het apparaat niet op hun netwerk willen hebben. O2 weigerde de Xperia Play een tijdlang vanwege ‘veel bugs’. Eind volgende maand verwacht O2 het apparaat wel in zijn assortiment op te nemen.

Terug naar de verkoopcijfers van de games. De games Cool Boarders 2, Jumping Flash, MediEvil en Syphon Filter zijn niet over de vijfhonderd downloads heen gekomen.

Sony Ericsson reageert in het blad tamelijk laconiek op de lage verkoopcijfers. Er wordt op gewezen dat het publiek nog ‘bewust’ moet worden hoe en waar ze de games kunnen bemachtigen. ”We maken ons geen zorgen, het is een revolutionair apparaat dat de markt behoorlijk opschudt en wij zijn er zeer tevreden over.”

De verkoopcijfers moeten wel aantrekken, verwacht Edge. Als O2 als grote telco het apparaat toelaat op zijn netwerk, zal het aantal verkochte games stijgen en ook is er een bijna onuitputtelijk aantal PS One-games dat geconverteerd kan worden voor de Xperia Play.

Bron: Next Gen (Edge)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Shiny Pikachu

Shiny Pikachu: zo wordt de eerste verjaardag van Pokémon Go gevierd lees verder

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters