'Verkoop spellen voor Xperia Play valt tegen'

De verkoopcijfers voor games voor de Sony Ericsson Xperia Play vallen nogal tegen. Van de populairste spellen zijn er maar een paar honderd verkocht via de Android Market, meldt het blad Edge.

Sony Ericsson Xperia Play piano

Het populairste spel bij de Britse eigenaren van een Xperia Plau is Destruction Derby. Daarvan zijn er tussen de vijfhonderd en duizend van gedownload, sinds het toestel op 1 april op de Engelse markt kwam. Hierbij moet worden aangetekend dat er nog telco’s zijn die het apparaat niet op hun netwerk willen hebben. O2 weigerde de Xperia Play een tijdlang vanwege ‘veel bugs’. Eind volgende maand verwacht O2 het apparaat wel in zijn assortiment op te nemen.

Terug naar de verkoopcijfers van de games. De games Cool Boarders 2, Jumping Flash, MediEvil en Syphon Filter zijn niet over de vijfhonderd downloads heen gekomen.

Sony Ericsson reageert in het blad tamelijk laconiek op de lage verkoopcijfers. Er wordt op gewezen dat het publiek nog ‘bewust’ moet worden hoe en waar ze de games kunnen bemachtigen. ”We maken ons geen zorgen, het is een revolutionair apparaat dat de markt behoorlijk opschudt en wij zijn er zeer tevreden over.”

De verkoopcijfers moeten wel aantrekken, verwacht Edge. Als O2 als grote telco het apparaat toelaat op zijn netwerk, zal het aantal verkochte games stijgen en ook is er een bijna onuitputtelijk aantal PS One-games dat geconverteerd kan worden voor de Xperia Play.

Bron: Next Gen (Edge)

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters