Verkoop van milieuvriendelijke smartphones gaat geweldig groeien

Juniper Research meldt dat de verkoop van milieuvriendelijke smartphones de komende jaren geweldig gaat groeien. ‘Groene’ mobieltjes worden de trend.

SAMSUNG REPLENISH

Juniper Research verwacht dat de verkoop in 2017 wereldwijd zo’n vierhonderd miljoen exemplaren zal belopen. Dat is tienmaal zoveel als dit jaar.

De ‘groene telefoons’ zoals de Samsung Replenish zijn gemaakt uit grotendeels herbruikbare componenten. Een telefoon mag zichzelf ‘groen’ noemen als dat geldt voor meer dan de helft van de materialen, en als er geen giftige spullen tussen zitten. Juniper Research meldt dat dit een echte trend gaat worden; over vijf jaar is de helft van alle verkochte smartphones ‘groen’.

In Amerika wordt nu de Samsung Replenish verkocht, een van de eerste groene smartphones. Door zijn duurzaamheid zal dit toestel goed verkopen, aldus het rapport van Juniper, omdat het om die reden afwijkt van de talrijke ‘gewone’ Androidmobieltjes.

Telco’s zullen de groene telefoons ook gaan promoten en dan zal het echt hard gaan lopen met dit soort smartphones, aldus Juniper.

Bron: Brighthand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. elian -

  Daarnaast vind ik het speciaal dat energiezuinigheid niet wordt meegenomen. Hoort wat mij betreft toch ook bij milieuvriendelijkheid. Al behoeft dat vast minder (externe) stimulans, omdat een betere batterijduur (iets) beter zal verkopen. Maar ik vraag me bijv. af hoe hard fabrikanten nog pushen als de efficiëntie van een toestel eenmaal "ok" is en ook of alle laders even efficiënt zijn.

  1. Dominick -

   Het verbruik van een telefoon is nog steeds bijna 0. Dus ik denk niet dat het interessant is om daar iets aan te doen. Een telefoonbatterij heeft gemiddeld een capaciteit van zo'n 5Wh. Genoeg om een 10W spaarlamp een half uurtje op te laten branden dus. Daar werkt een telefoon een dag mee. Laders efficiënter maken is inderdaad wel interessant, denk ik. Hoewel ook dat allemaal wel mee zal vallen.

   1. elian -

    Daar heb je zeker een punt; zo had ik even niet gerekend. Dat is niet veel! 🙂
    Qua giftige stoffen lijkt me de batterij trouwens nog wel het belangrijkste onderdeel?

   2. Dominick -

    Qua kwantiteit zou dat goed kunnen. Hoewel er ook veel zooi zit in de chips van een telefoon. Groot verschil is dat een batterij erg makkelijk te recyclen is, mocht hij daarvoor ingeleverd worden door de gebruiker.

 2. Dominick -

  Vreemd verhaal. Van elke telefoon is veel meer dan 50% van de componenten herbruikbaar. Het probleem is alleen dat telefoons niet bij de recylingkanalen terecht komen. Maar dat gaat met een zogenaamd groen mobieltje natuurlijk niet anders zijn.

  Vrij van giftige stoffen is leuk, maar wat is een giftige stof….

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters