Verkoop Windows Mobile licenties lager dan verwacht

Het afgelopen boekjaar zijn minder licenties van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile verkocht dan verwacht. Mobieltjesfabrikanten brengen hun toestellen te laat op de markt, meent Microsoft.

Microsoft heeft zijn verkoopdoelstelling voor het mobiele besturingssysteem niet gehaald. Er gingen achttien miljoen licenties voor Windows Mobile over de toonbank terwijl Microsoft twintig miljoen licenties had verwacht. Ondanks forse concurrentie van bijvoorbeeld Apples iPhone en de BlackBerry van het Canadese Research in Motion, zag Microsoft zijn aandeel op de markt voor mobiele besturingssystemen het afgelopen boekjaar wel stijgen. Dat vertelt topman Andy Lees van het Microsoft onderdeel Mobile Communications Business.

Volgens Lees blijven de verkoopcijfers van Windows Mobile achter doordat veel toestellen met dat besturingssysteem later op de markt verschijnen. Hij vertelt er niet bij welke mobieltjesfabrikanten dat zijn. “Dat zou oneerlijk zijn ze voor. Zij geven ons door wanneer hun toestellen verschijnen en ik wil ze niet verwijten dat ze niet op tijd leveren”, aldus Lees. Dat de verkoopcijfers achterblijven bij de bedrijfsdoelstelling heeft volgens hem geen gevolgen voor de omzet van Microsofts divisie Entertainment en Devices. Daarvan sloot het boekjaar eind juni. Lees: “Het klinkt misschien wel als een enorm aantal, maar eigenlijk staat de waarde gelijk aan minder dan een maand werk.”

windows-mobile-60-product-guide 

Bron: Computable

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters