Verkoop Windows Mobile licenties lager dan verwacht

Het afgelopen boekjaar zijn minder licenties van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile verkocht dan verwacht. Mobieltjesfabrikanten brengen hun toestellen te laat op de markt, meent Microsoft.

Microsoft heeft zijn verkoopdoelstelling voor het mobiele besturingssysteem niet gehaald. Er gingen achttien miljoen licenties voor Windows Mobile over de toonbank terwijl Microsoft twintig miljoen licenties had verwacht. Ondanks forse concurrentie van bijvoorbeeld Apples iPhone en de BlackBerry van het Canadese Research in Motion, zag Microsoft zijn aandeel op de markt voor mobiele besturingssystemen het afgelopen boekjaar wel stijgen. Dat vertelt topman Andy Lees van het Microsoft onderdeel Mobile Communications Business.

Volgens Lees blijven de verkoopcijfers van Windows Mobile achter doordat veel toestellen met dat besturingssysteem later op de markt verschijnen. Hij vertelt er niet bij welke mobieltjesfabrikanten dat zijn. “Dat zou oneerlijk zijn ze voor. Zij geven ons door wanneer hun toestellen verschijnen en ik wil ze niet verwijten dat ze niet op tijd leveren”, aldus Lees. Dat de verkoopcijfers achterblijven bij de bedrijfsdoelstelling heeft volgens hem geen gevolgen voor de omzet van Microsofts divisie Entertainment en Devices. Daarvan sloot het boekjaar eind juni. Lees: “Het klinkt misschien wel als een enorm aantal, maar eigenlijk staat de waarde gelijk aan minder dan een maand werk.”

windows-mobile-60-product-guide 

Bron: Computable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters