Verkoop Windows Mobile licenties lager dan verwacht

Het afgelopen boekjaar zijn minder licenties van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile verkocht dan verwacht. Mobieltjesfabrikanten brengen hun toestellen te laat op de markt, meent Microsoft.

Microsoft heeft zijn verkoopdoelstelling voor het mobiele besturingssysteem niet gehaald. Er gingen achttien miljoen licenties voor Windows Mobile over de toonbank terwijl Microsoft twintig miljoen licenties had verwacht. Ondanks forse concurrentie van bijvoorbeeld Apples iPhone en de BlackBerry van het Canadese Research in Motion, zag Microsoft zijn aandeel op de markt voor mobiele besturingssystemen het afgelopen boekjaar wel stijgen. Dat vertelt topman Andy Lees van het Microsoft onderdeel Mobile Communications Business.

Volgens Lees blijven de verkoopcijfers van Windows Mobile achter doordat veel toestellen met dat besturingssysteem later op de markt verschijnen. Hij vertelt er niet bij welke mobieltjesfabrikanten dat zijn. “Dat zou oneerlijk zijn ze voor. Zij geven ons door wanneer hun toestellen verschijnen en ik wil ze niet verwijten dat ze niet op tijd leveren”, aldus Lees. Dat de verkoopcijfers achterblijven bij de bedrijfsdoelstelling heeft volgens hem geen gevolgen voor de omzet van Microsofts divisie Entertainment en Devices. Daarvan sloot het boekjaar eind juni. Lees: “Het klinkt misschien wel als een enorm aantal, maar eigenlijk staat de waarde gelijk aan minder dan een maand werk.”

windows-mobile-60-product-guide 

Bron: Computable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters