‘Verkoop Z1 Compact en G3 s valt tegen’

Samsung, HTC, LG, Sony: allemaal hebben ze wel een minivariant van hun vlaggenschip op de markt gebracht. Vanwege een matige prijs-kwaliteitsverhouding valt de verkoop van deze smartphones flink tegen.

Sony Xperia Z1 Compact koopwijzer

Dit beweert DigiTimes, dat sprak met bronnen bij leveranciers. De minitelefoons hebben vaak de specificaties van een gemiddelde midranger. Toch betaal je er niet een mooie 250 euro voor. In het geval van de HTC One mini 2 ben je 365 kwijt, voor de Samsung Galaxy S5 mini 399 euro, voor de Sony Xperia Z1 Compact zo’n 350 euro en voor de LG G3 s 295 euro.

Vooral de verkoopcijfers van de G3 s en Z1 Compact vallen lager uit dan verwacht. Concurrentie van voordelige Chinese smartphones staan succes in de weg. Deze kosten vaak zomaar honderd euro minder. Voor die prijs krijg je soortgelijke specificaties. Volgens de bronnen bij leveranciers overwegen de fabrikanten van de minismartphones hun tactiek nu aan te passen.

Het is onduidelijk wat dit concreet betekent. HTC maakte met de E8 een plasticversie van de One M8. Misschien dat fabrikanten van minder exclusief materiaal hun minismartphones gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Andre. -

  Ik lees net dit bovengenoemde artikel. Ik denk dat de fabrikanten de mini versies uit moet voeren met de zelfde specs als de grote variant, misschien wel wat duurder maar toch goedkoper dan de grotere broers. Het valt mij namelijk op dat als ze een mini variant op de markt gaan brengen de specs toch vaak minder zijn. Als de specs hetzelfde zouden zijn als die van de grotere broers dan kan ik mij ook die prijzen wel voorstellen.

   1. Andre. -

    Ja daar heb je een punt, maar sony is ook de enige. Zal wel met het design van de sony te maken hebben. De rest van de mini varianten zijn allemaal minder qua specs dan de grotere broers. Ik denk dat ik maar een s een keer weer een windows Phone ga proberen. De lumia 930

   2. bjv -

    Het design van de Sony Z1 compact vind ik inderdaad zelf ook erg tegenvallen. Maar ook op onderdelen zoals het beeldscherm vind ik deze erg tegenvallen. En dan bedoel ik dit tov van de gewone variant. Maar in het algemeen is de prijs kwaliteit verhouding van deze mini-varianten ver te zoeken. In het algemeen geloof ik er wel in als fabrikanten met telefoons komen met extra's in de doos zoals een case, etc.

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters