'Verkoopcijfers Apple Watch storten in'

De verkoopcijfers van de Apple Watch zijn compleet ingestort, meldt Slice Analysis op basis van ongenoemde bronnen binnen Apple. Van de smartwatch zouden in Amerika wekelijks gemiddeld 20.000 exemplaren worden verkocht. Veel minder dan de 200.000 per dag in de week na de verkoopstart.

Apple Watch 2 wordt dunner en lichter maar behoudt beeldscherm apple watch

Slice Analysis heeft op twitter een grafiek gepubliceerd waaruit blijkt dat de verkoopresultaten van de beroemdste wearable momenteel rond de vierduizend exemplaren per week zitten. De lijn daalt gestaag, en het gemiddelde per week in de periode vanaf een week na de verkoopstart tot nu, is pakweg 20.000 verkochte horloges.

Van die horloges is driekwart een goedkope Watch Sport. Een zeer kleine minderheid van de Apple Watch is een dure Edition, die een kast van goud heeft. Daarvan is Apple er tot dusver in totaal nog maar tweeduizend kwijt geraakt in de Verenigde Staten.

De daling van de verkoopresultaten met zo’n 90 procent ten opzichte van de hausse die het horloge vlak na de verkoopstart veroorzaakte, is wel met een korrel zout te nemen, omdat onbekend is waar Slice Analysis zich precies op baseert. Maar ook Apple Insider heeft al eens vermeld dat de verkoopresultaten flink tegenvallen ten opzichte van de verwachtingen van Apple. Die zat echter op een ‘bescheiden’ tien procent onder de verwachtingen van het bedrijf.

Overigens doet de Apple Watch het ondanks de dalende cijfers nog altijd beter dan alle andere concurrenten op de markt voor wearables. Alle Android Wear-horloges en ook concurrenten zoals de Fitbit blijven er ver bij achter. Precieze cijfers zijn echter nog onbekend. Google zou bijvoorbeeld over heel 2014 slechts 720.000 verkochte smartwatches met Android Wear hebben geteld in de VS.

Apple heeft geen commentaar gegeven op de publicaties.

Verkoopcijfers Apple Watch storten in cjveruyueaaytej 

Bron: The Inquirer

tags:

  iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

  Apple Watch 3

  Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

  Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

  Apple Watch 3

  ‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

  Samsung Gear S3 Classic en Frontier

  Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

  ‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters