Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone

Het research bedrijf Consumer Intelligence Research Partners komt om de zoveel tijd met analyses en voorspelling voor de beleggingswereld.  Deze analyses zijn echter niet alleen voor de bedoelde doelgroep interessant. In één van de laatste rapporten kwamen enkele interessante gegevens met betrekking tot iPhone verkoopcijfers naar voren. 

iPhone 7 Plus

 

De meeste mensen kiezen voor grotere nieuwe iPhone

In het onderzoek werd een enquête gehouden onder vijfhonderd Apple klanten, welke in het afgelopen fiscale kwartaal een iPhone, iPad of Mac hadden gekocht. Gekeken werd onder andere naar welke toestellen de iPhone kopers hiervoor hadden. Het grootste gedeelte van de participanten had voorheen een oudere of kleinere iphone zoals de 5s, 5c en SE en bestond uit 34% van de deelnemers. Op de tweede plaats stonden met 32%, mensen die upgraden van een iPhone 6 of 6 Plus. 10% van de deelnemers had eerst een iPhone 6s of 6s Plus.

verkoopcijfers iPhone maart 2017 - juni 2017

Steeds meer Android gebruikers kiezen voor Apple

Waar het interessant wordt is als we kijken naar de mensen die overstapten van een Android toestel. Waar in de 3 voorafgaande fiscale kwartalen 14% to 17% procent van de iPhone aankopen werd gedaan door Android gebruikers, was dit het afgelopen kwartaal gestegen naar 20%. Er zijn dus meer mensen die vorig kwartaal overstapten naar iOS. Of dit een trend gaat worden is natuurlijk met één rapport niet vast te leggen. Volgens het rapport zou de stijging te maken hebben met het feit dat Apple van plan zou zijn een langere upgrade cyclus te gaan hanteren. Volgens sommigen zou dit een cyclus van drie jaar worden, welke interessant zou zijn voor mensen die switchen van besturingssysteem.

verkoopcijfers Apple

Verkoopcijfers iPhone 7 en 7 Plus het hoogst

Uit het rapport kwam ook naar voren dat steeds meer iPhone gebruikers een groter toestel kopen. In juni 2016 waren de Plus modellen goed voor 32% van de verkopen. Het afgelopen kwartaal was dit al opgelopen naar tussen de 38% en 42%. Daarnaast waren vooral de iPhone 7 en 7 Plus populair en zorgden deze toestellen voor 81% van de verkoopcijfers.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters