Verkoopcijfers HTC dalen nu al zestien maanden

HTC heeft teleurstellende verkoopcijfers gepubliceerd over de maand februari. Het bedrijf heeft al bijna anderhalf jaar grote moeite om het hoofd boven water te houden in de zeer concurrerende smartphonemarkt.

HTC One koopwijzer preorder

De pionier op smartphonegebied heeft de laatste keer mooie jaar-op-jaar winstcijfers gemeld in oktober 2011. Sindsdien gaat het continu naar beneden, als je kijkt naar de cijfers van jaar tot jaar in dezelfde maand. Vergeleken met februari 2012 verkocht HTC in februari 2013 bijna 27 procent minder smartphones. Al zestien maanden lang krimpen de verkoopcijfers van het Taiwanese bedrijf.

Alles hangt voor HTC af van de verkoop van de HTC One, het nieuwe topmodel dat snel wereldwijd in alle winkels moet komen te liggen. Dit indrukwekkende vlaggenschip, waar alle reviewers zonder uitzondering van onder de indruk zijn, moet het bedrijf weer uit het slop halen. Maar ondanks de hoge kwaliteit van de HTC One zijn veel marktanalisten toch bang dat de HTC One het tegen de Samsung Galaxy S IV niet gaat redden straks.

HTC gaat daar allerminst van uit. Het bedrijf maakte bekend een flinke toename van de verkoop te verwachten als hun laatste juweeltje in de winkels verschijnt.

Bron: Mobile World Live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sunwolfxD -

    Waarom zie je ze dan ook nergens in Belgie? 80% van mijn school heeft nog nooit gehoord van HTC laat staan dat ze er dan ook één zouden hebben. De samsung galaxy s3 daarentegen zie je wél op school. Samsung is natuurlijk op zich al lang bekend maar toch maken ze keer op keer reclame voor hun nieuwe smartphone. Als HTC ipv. die tour met Rihanna, reclame bij de champions league en een tour in engeland met hun HTC One eens degelijke reclame zou brengen wereldwijd dan zouden er al heel wat meer smartphones verkocht worden. Wat heb je aan een top phone waar men het bestaan noch de eigenschappen van kent?!

    1. Danijel -

      HTC zegt altijd zelf dat ze geen goedkope speler zijn en niet daaronder willen gaan zitten. Een premium fabrikant dus. De vraag is idd hoe lang ze dat nog weten vol te houden..

Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters