Probeert Apple verwachtingen iPhone 8 omlaag te halen?

Waar de berichten over de iPhone 8 tot nu toe grotendeels erg lovend waren, lijkt het erop dat industrie analisten de hoge verwachtingen nu toch aan het bijstellen zijn.  Apple zou volgens nieuwe analyses namelijk uiteindelijk toch minder iPhone 8 toestellen gaan verkopen dan tot nu toe werd voorspeld. Volgens sommigen zou Apple de laatste tijd zelf achter een reeks van minder positieve berichten over het toestel zitten, om later niet in de problemen te komen met waardedalingen van de aandelen omdat de verwachtingen te hoog waren.

Bijgestelde voorspellingen

Een analist van de Deutsche Bank geef in een recent rapport aan dat de verkoopcijfers van de iPhone 8 een stuk lager zullen uitvallen dan tot nu toe is voorspeld. In plaats van 244 miljoen toestellen, zouden er uiteindelijk “maar” 230 miljoen units van de smartphone verkocht worden. En hoewel 14 miljoen toestellen minder op zich niet zoveel lijkt wanneer je er uiteindelijk toch 230 miljoen hebt verkocht, kan het niet voldoen aan verwachtingen funeste gevolgen hebben voor de prijzen van aandelen.

Witte Apple iPhone 8
De iPhone 8

Heranalyse overstappende mensen leidt tot lagere cijfers

De Deutsche Bank komt tot de lagere verkoopcijfers door een heranalyse van hoevel mensen waarschijnlijk de overstap zullen maken naar de iPhone 8. Hierbij werd ervan uitgegaan dat mensen gemiddeld om de 2,7 jaar een nieuw toestel kopen. Dit jaar zouden we met zo’n nieuwe cyclus beginnen, dus maakte de DB analyst een vergelijking met de cijfers aan het begin van de vorige cyclus.

Ook nog vingerafdrukscanner probleem

Naast het feit dat er dus minder toestellen verkocht zouden worden dan verwacht, heeft Apple een ander probleem. Ook de iPhone maker kampt namelijk met het probleem van de vingerafdrukscanner. Hoewel een grotere screen-to-body ratio geweldig is, zorgt dit er tot nu toe telkens voor dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant belandt. Het lijkt erop dat dit helaas bij de iPhone 8 ook opgaat. Maar wanneer het Apple in het beste geval wel lukt om de scanner op tijd in het display te implementeren voor de lancering van de iPhone 8, zal dit leiden tot grote vertragingen met betrekking tot de levering. Apple zou dan namelijk nooit op tijd genoeg toestellen af hebben om deze massaal te kunnen leveren.

witte iPhone 8

Probeert Apple verwachtingen bij te schaven?

Het feit dat al deze negatieve berichten opeens online opduiken, zou volgens sommigen (deels) door Apple zelf komen. Het bedrijf zou hiermee wat meer realistische verwachtingen willen scheppen over het aankomende toestel, zodat er later geen nare financiële schommelingen plaatsvinden op de beurs. Hetzelfde gebeurde vorig jaar met de headphone jack van de iPhone 7: dat wisten we al enkele maanden, waardoor de backlash minder groot was toen Apple het toestel daadwerkelijk onthulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters