Probeert Apple verwachtingen iPhone 8 omlaag te halen?

Waar de berichten over de iPhone 8 tot nu toe grotendeels erg lovend waren, lijkt het erop dat industrie analisten de hoge verwachtingen nu toch aan het bijstellen zijn.  Apple zou volgens nieuwe analyses namelijk uiteindelijk toch minder iPhone 8 toestellen gaan verkopen dan tot nu toe werd voorspeld. Volgens sommigen zou Apple de laatste tijd zelf achter een reeks van minder positieve berichten over het toestel zitten, om later niet in de problemen te komen met waardedalingen van de aandelen omdat de verwachtingen te hoog waren.

Bijgestelde voorspellingen

Een analist van de Deutsche Bank geef in een recent rapport aan dat de verkoopcijfers van de iPhone 8 een stuk lager zullen uitvallen dan tot nu toe is voorspeld. In plaats van 244 miljoen toestellen, zouden er uiteindelijk “maar” 230 miljoen units van de smartphone verkocht worden. En hoewel 14 miljoen toestellen minder op zich niet zoveel lijkt wanneer je er uiteindelijk toch 230 miljoen hebt verkocht, kan het niet voldoen aan verwachtingen funeste gevolgen hebben voor de prijzen van aandelen.

Witte Apple iPhone 8
De iPhone 8

Heranalyse overstappende mensen leidt tot lagere cijfers

De Deutsche Bank komt tot de lagere verkoopcijfers door een heranalyse van hoevel mensen waarschijnlijk de overstap zullen maken naar de iPhone 8. Hierbij werd ervan uitgegaan dat mensen gemiddeld om de 2,7 jaar een nieuw toestel kopen. Dit jaar zouden we met zo’n nieuwe cyclus beginnen, dus maakte de DB analyst een vergelijking met de cijfers aan het begin van de vorige cyclus.

Ook nog vingerafdrukscanner probleem

Naast het feit dat er dus minder toestellen verkocht zouden worden dan verwacht, heeft Apple een ander probleem. Ook de iPhone maker kampt namelijk met het probleem van de vingerafdrukscanner. Hoewel een grotere screen-to-body ratio geweldig is, zorgt dit er tot nu toe telkens voor dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant belandt. Het lijkt erop dat dit helaas bij de iPhone 8 ook opgaat. Maar wanneer het Apple in het beste geval wel lukt om de scanner op tijd in het display te implementeren voor de lancering van de iPhone 8, zal dit leiden tot grote vertragingen met betrekking tot de levering. Apple zou dan namelijk nooit op tijd genoeg toestellen af hebben om deze massaal te kunnen leveren.

witte iPhone 8

Probeert Apple verwachtingen bij te schaven?

Het feit dat al deze negatieve berichten opeens online opduiken, zou volgens sommigen (deels) door Apple zelf komen. Het bedrijf zou hiermee wat meer realistische verwachtingen willen scheppen over het aankomende toestel, zodat er later geen nare financiële schommelingen plaatsvinden op de beurs. Hetzelfde gebeurde vorig jaar met de headphone jack van de iPhone 7: dat wisten we al enkele maanden, waardoor de backlash minder groot was toen Apple het toestel daadwerkelijk onthulde.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters