Verkoopverwachting Nexus One flink ingekrompen

Volgens nieuwe berichten zijn Google’s verkoopverwachtingen voor de Nexus One, haar eigen Android-telefoon, flink verminderd. De totale verkoopverwachting van het toestel staat nu op een miljoen exemplaren volgens de bron.

Google Nexus One

Google’s eerste eigen telefoon, de Nexus One, is tot op heden alles behalve een succes te noemen wat betreft de verkoopcijfers en volgens Google gaat dat ook niet meer sterk veranderen. Het bedrijf heeft namelijk haar verkoopverwachtingen voor de Nexus One flink naar beneden gehaald. Deze verwachtingen stonden eerst op 3,5 miljoen verkochte telefoons, nu is dat nog slechts één miljoen toestellen.

Redenen voor deze lage verkoopcijfers zijn al vaak besproken en liggen volgens velen vooral in het feit dat de Nexus One alleen via Google’s eigen webwinkel wordt aangeboden en ook alleen via Google wordt geadverteerd. Daarnaast is de beschikbaarheid van het toestel nogal klein en is hij voorlopig in de meeste landen, waaronder Nederland, niet officieel te koop. Opvallend genoeg lijkt het alsof Google zich ook niet zo druk maakt om de tegenvallende resultaten van de Nexus One. Het bedrijf zou meer bezig zijn met het ontwikkelen van een tweede eigen telefoon, welke door Motorola geproduceerd gaat worden en waarschijnlijk gedoopt zal worden tot Nexus Two.

Bron: HTC Pedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert Webbe -

    Als de Nexus two een Motorola wordt dan zullen we hier in Nederland ook niet meer van opkijken, we zijn inmiddels meer gewend…

  2. Joey -

    Niet zo vreemd als hij pas in een paar landen te koop is. Als hij al in januari hier beschikbaar was geweest dan had ik hem ook gekocht, maar nu wordt het voor mij de HTC Desire.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters