Verkopen Android-telefoons exploderen

Volgens statistieken van GFK zijn de verkopen van Android-telefoons de afgelopen maand flink opgelopen. Er zijn na drie weken vier keer zoveel Android-telefoons over de toonbank gegaan.

Android

We hebben al heel wat positieve berichten van Android gehoord, maar het succes is nog lang niet over. Volgens Mobile Today heeft onderzoeksbureau GFK verteld dat de Android-verkopen de afgelopen weken verviervoudigd zijn. Deze cijfers gelden alleen voor het Verenigd Koninkrijk, maar de Nederlandse markt verschilt in dat opzicht niet zo gek veel van de Engelse, dus we kunnen aannemen dat de cijfers ook voor Nederland aardig kloppen.

In week 12 van 2010 was het marktaandeel van Android in de mobiele telefoniemarkt nog 1,6%. Drie weken later, in week 15, was dit marktaandeel gegroeid tot 6,7%. In de postpaid-markt lagen deze cijfers flink hoger, namelijk 3% in week 12 en 12,3% in week 15. In de smartphonemarkt is het marktaandeel van Android in Groot Brittannië inmiddels bijna twintig procent. De totale smartphonemarkt bleef overigens redelijk stabiel tussen week 12 en week 15, op 37,6% van de totale markt en 63,9% van de postpaid-markt. Hieruit volgt dus dat Android ook ten opzichte van zijn directe concurrenten flink in de lift is.

De oorzaak van deze groei ligt vooral bij recente releases, waarvan met name de HTC Desire, Sony Ericsson Xperia X10 en HTC Legend het goed doen. Met de aanstaande release van de Nexus One in Engeland en toestellen als de Samsung Galaxy S en Sony Ericsson Xperia X10 Mini die niet lang meer op zich laten wachten zal Android voorlopig ook nog niet uitgegroeid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bart vuijk -

  Logisch. Eindelijk komen er wat behoorlijke telefoons voor dat platform. Het begon met 'koelkast' G1 en kijk eens waar we nu zijn, met de X10 en de Desire. En wat het OS zelf betreft maakt Google ook steeds lekkerder gebakjes 😛

  Aanvankelijk was Android een slappe kopie van iPhone OS maar ik merk dat steeds meer iPhone-bezitters ook overstappen, omdat er veel meer mogelijk is met open source.

  Neem van mij aan dat Android nog meer gaat groeien als er allerlei tablets voor komen. Die draaien ook voor een belangrijk deel op dat OS.

  Risico lijkt mij wel dat Android dezelfde moeilijke ontwikkeling gaat meemaken als Windows (op computers bedoel ik). Windows en Android moeten allebei een hele range van hardware kunnen ondersteunen en dat gaat niet altijd vlekkeloos. Wat dat betreft heeft Apple het makkelijk met één apparaat en één softwareplatform.

  1. koen87 -

   Ik ben het niet helemaal eens met je OS vergelijking als het gaat om ondersteuning van hardware. Het is namelijk dat Android Open Source is, dus ontwikkelaars kunnen de hardware zelf compatible maken. Dat is niet wat Android zelf doet 😉 Daarnaast is dezelfde software van de Iphone nu ook op de Ipad.

   Echter ziet het er wel goed uit, Android groeit gestaag en maakt goede ontwikkelingen door. Vooral het aankondigen van het installeren van [url=http://tweakers.net/nieuws/67104/google-staat-binnenkort-installatie-android-apps-op-microsd-toe.html]Apps op sd[/url] gaat het wel goed komen.

   1. Dominick -

    Probleem blijft echter wel dat je niet zomaar een programma voor Android kunt ontwikkelen die voor alle Android-apparaten beschikbaar is zonder heel veel verschillende resoluties en flexibele knop lay-outs in te bouwen 😉

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters