Verkopen Android-telefoons exploderen

Volgens statistieken van GFK zijn de verkopen van Android-telefoons de afgelopen maand flink opgelopen. Er zijn na drie weken vier keer zoveel Android-telefoons over de toonbank gegaan.

Android

We hebben al heel wat positieve berichten van Android gehoord, maar het succes is nog lang niet over. Volgens Mobile Today heeft onderzoeksbureau GFK verteld dat de Android-verkopen de afgelopen weken verviervoudigd zijn. Deze cijfers gelden alleen voor het Verenigd Koninkrijk, maar de Nederlandse markt verschilt in dat opzicht niet zo gek veel van de Engelse, dus we kunnen aannemen dat de cijfers ook voor Nederland aardig kloppen.

In week 12 van 2010 was het marktaandeel van Android in de mobiele telefoniemarkt nog 1,6%. Drie weken later, in week 15, was dit marktaandeel gegroeid tot 6,7%. In de postpaid-markt lagen deze cijfers flink hoger, namelijk 3% in week 12 en 12,3% in week 15. In de smartphonemarkt is het marktaandeel van Android in Groot Brittannië inmiddels bijna twintig procent. De totale smartphonemarkt bleef overigens redelijk stabiel tussen week 12 en week 15, op 37,6% van de totale markt en 63,9% van de postpaid-markt. Hieruit volgt dus dat Android ook ten opzichte van zijn directe concurrenten flink in de lift is.

De oorzaak van deze groei ligt vooral bij recente releases, waarvan met name de HTC Desire, Sony Ericsson Xperia X10 en HTC Legend het goed doen. Met de aanstaande release van de Nexus One in Engeland en toestellen als de Samsung Galaxy S en Sony Ericsson Xperia X10 Mini die niet lang meer op zich laten wachten zal Android voorlopig ook nog niet uitgegroeid zijn.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters