Verkopen mobiele devices zullen voor 2015 verdubbelen

Volgens een nieuw rapport van ABI Research zullen de verkopen van mobiele apparaten, waaronder electronica zoals MID’s, mobieltjes, netbooks en UMTS-dongels worden verstaan, verdubbelen voor 2015. De kleinste groei hierin komt van de telefoons.

Grafiek omhoog

ABI Research heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin het onderzoeksbureau voorspelt dat er in 2009 in totaal 1,2 miljard mobiele apparaten verkocht zullen worden. Onder mobiele apparaten verstaat het bedrijf niet alleen mobieltjes, maar ook zaken als netbooks, internetdongels en MID’s. In het rapport komt ook naar voren dat dat er in 2014 maar liefst 2,25 miljard zullen zijn, wat zal betekenen dat de verkoopaantallen in 2015 ruim verdubbeld zullen zijn.

Volgens ABI zal de groei niet zozeer door de mobiele telefoons gemaakt worden, maar vooral door de groep van de netbooks en MID’s. De verkopen van deze groep groeien jaarlijks zo’n 67%, gevolgd door 40% voor UMTS- en LTE-dongels, ook bekend als mobiele modems. De verkopen van telefoons groeien op het moment slechts 4% en dragen dan ook het minste bij aan deze groei. Daarbij moet wel gezegd worden dat telefoons verreweg de grootste groep zijn op het moment, de rest van de apparaten hebben dit jaar slechts voor 100 miljoen verkopen gezorgd, de mobieltjes dus voor de resterende 1,1 miljard. Volgens ABI zullen de komende vijf jaar wel in het teken staan van het steeds divergenter worden van de interesses van de consument als het gaat om mobiele devices.

Bron: Mobile Tech News

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters