Verkopen Nexus One blijven onder verwachting

De verkopen van de Nexus One waren in de eerste week dat hij in de winkel lag niet al te best en daar is de afgelopen maand niet veel verbetering in gekomen. In de eerste maand heeft Google slechts 80.000 Nexus Ones aan de man weten te brengen.

Nexus One

Onderzoeksbureau Flurry heeft onlangs een aantal statistieken over de verkopen van de Nexus One gepubliceerd, als vervolg op de verkoopstatistieken die het bureau na de eerste verkoopweek van het toestel bracht. Die zijn zeker niet rooskleurig voor Google, het toestel kon slechts een fractie van de verkopen van de Apple iPhone of Motorola Milestone evenaren. Ook na de eerste week waren de uitkomsten al teleurstellend. Volgens Flurry zijn er in de eerste verkoopmaand van de Nexus One 80.000 toestellen verkocht, wat beduidend minder is dan de 600.000 iPhones die Apple in 2007 in de eerste maand over de toonbank wist te krijgen of de 525.000 Milestones die Motorola in Amerika in de eerste week verkocht. Mogelijke problemen zijn het gebrek aan promotie en het feit dat de telefoon alleen via Google’s eigen webshop beschikbaar is.

Er is één klein positief puntje te bespeuren in de stats over de Nexus One-verkopen, namelijk dat die in de eerste vier verkoopweken stabiel bleven. In de eerste week werden 20.000 toestellen verkocht en in de eerste maand was dat aantal 80.000, wat gelijk is aan 20.000 toestellen per week. Dat kan van grote concurrenten als de iPhone en de Milestone niet gezegd worden, van deze toestellen waren de verkopen alleen in de eerste drie weken stabiel. Als de N1 de komende paar maanden 20.000 exemplaren per week blijft omzetten, dan zijn de uiteindelijke cijfers wel positief.

Nexus One verkoop eerste maand vergelijking

 

Bron: Gizmodo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters