'Verkopen Palm Pre vallen tegen'

Uit een marktonderzoek van Wachovia Securities Inc. blijkt dat de verkopen van de Palm Pre lager zijn dan eerder aangenomen. Als gevolg van het nieuwe onderzoek zijn de aandelen van zowel Palm als Sprint in een neerwaartse spiraal geraakt.

Palm Pre

Nadat gisteren een nieuw rapport naar buiten kwam over de verkopen van de Palm Pre, wisten de beurzen gelijk te reageren op het slechte nieuws. Zo viel het aandeel Palm met net geen 5% omlaag en die van de provider Sprint met iets meer dan 6%. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de afzet van de Palm Pre stukken lager was dan eerder aangenomen en hierdoor zou Palm wel eens in problemen zou kunnen komen. Het grote probleem zit hem er vooral in dat alleen de huidige klanten van Sprint overgaan tot koop van de Pre. Sprint en Palm weten niet of nauwelijks klanten weg te trekken bij concurrenten zoals AT&T die de iPhone verkopen waardoor het marktaandeel van de provider en de producent nog steeds aan krimpen is, aldus het onderzoek van Wachovia Securities Inc.

Eerder werd al duidelijk dat de Palm Pre het wel goed moest gaan doen anders zou dit wel eens Palm’s laatste telefoon kunnen gaan worden die daadwerkelijk verkocht gaat worden. Uit een ander onderzoek zou ook blijken dat consumenten liever een iPhone zouden kopen dan een Palm Pre. Hiermee lijkt Palm de strijd te verliezen met haar grootste concurrent.

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters