'Verkopen Palm Pre vallen tegen'

Uit een marktonderzoek van Wachovia Securities Inc. blijkt dat de verkopen van de Palm Pre lager zijn dan eerder aangenomen. Als gevolg van het nieuwe onderzoek zijn de aandelen van zowel Palm als Sprint in een neerwaartse spiraal geraakt.

Palm Pre

Nadat gisteren een nieuw rapport naar buiten kwam over de verkopen van de Palm Pre, wisten de beurzen gelijk te reageren op het slechte nieuws. Zo viel het aandeel Palm met net geen 5% omlaag en die van de provider Sprint met iets meer dan 6%. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de afzet van de Palm Pre stukken lager was dan eerder aangenomen en hierdoor zou Palm wel eens in problemen zou kunnen komen. Het grote probleem zit hem er vooral in dat alleen de huidige klanten van Sprint overgaan tot koop van de Pre. Sprint en Palm weten niet of nauwelijks klanten weg te trekken bij concurrenten zoals AT&T die de iPhone verkopen waardoor het marktaandeel van de provider en de producent nog steeds aan krimpen is, aldus het onderzoek van Wachovia Securities Inc.

Eerder werd al duidelijk dat de Palm Pre het wel goed moest gaan doen anders zou dit wel eens Palm’s laatste telefoon kunnen gaan worden die daadwerkelijk verkocht gaat worden. Uit een ander onderzoek zou ook blijken dat consumenten liever een iPhone zouden kopen dan een Palm Pre. Hiermee lijkt Palm de strijd te verliezen met haar grootste concurrent.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marty -

  WINDSOR, England, Jul 07, 2009 (BUSINESS WIRE) — Palm, Inc. (Nasdaq:PALM) today announced that the Palm(R) Pre(TM) phone is scheduled to be available initially in the UK, Ireland and Germany exclusively on the O2 network, and in Spain exclusively on the Movistar network, in time for the holidays…….

 2. raptorrvl -

  Helemaal mee eenss (met Gradje).

  Ik snap niks van die exclusiviteit deals. Al helemaal niet in het geval van Palm. Waarschijnlijk leveren dat soort deals een bepaalde zekerheid (cash) op.

  Je zou toch verwachten dat een product het beter moet doen in een volledig 'open' markt. Door het exclusief te maken voor een provider sluit je gewoon in 1x een heel groot deel van je potentiele klanten buiten.

  Hopelijk leren ze snel van deze situatie en brengen ze dat ding niet provider exclusief uit in Europa. Maaar ik ben d'r bang voor :/

  Ik ga in ieder geval niet overstappen van provider om een Pre te krijgen! Dit terwijl ik er zeker wel een wil hebben. Aan Palm de keuze of ze me willen hebben als klant of niet 🙂

  1. Gradje -

   [quote]Je zou toch verwachten dat een product het beter moet doen in een volledig 'open' markt. Door het exclusief te maken voor een provider sluit je gewoon in 1x een heel groot deel van je potentiele klanten buiten.[/]
   Ja, en zeker van Palm zou je verwachten dat ze nu eerst weer eens zouden proberen een behoorlijke klantenkring op te bouwen, door zoveel mogelijk van die toestellen te verkopen. Maar ik denk dat ze nu ook snel geld nodig hebben, en ze dat zo proberen te krijgen. Volgens dat onderzoek lijkt het nu echter tegen hun te werken.
   [quote]Hopelijk leren ze snel van deze situatie en brengen ze dat ding niet provider exclusief uit in Europa. Maaar ik ben d'r bang voor :/[/]
   Ik hoop het ook, maar ben er ook bang voor.

   1. Molecom -

    Je hoeft er niet bang voor te zijn, echt niet Hij zal exclusief door Vodafone gelevert gaan worden. En dan kun je twee dingen doen. Nemen of niet:Y

   2. Gradje -

    Dat je een toestel wel of niet kunt kopen weten de meeste mensen wel, maar als de fabrikant failliet is kun je hem helemaal niet meer nemen, dat was het punt. Jij blijft maar doorgaan over Vodafone, maar doet er helemaal niet toe.

    Als de verkopen in Amerika blijkbaar zo slecht zijn vanwege de exclusiviteitsdeal, dan zullen veel mensen dat toestel gewoon helemaal niet meer willen. Dan is de kans namelijk heel groot dat Palm failliet gaat, en dan is er dus geen ondersteuning meer, wat bij dit nieuwe toestel en besturingssysteem juist heel erg belangrijk is.

    Dit is al eerder gezegd, maar je moet het dan wel lezen.

   3. Dominick -

    Dat zal allemaal best meevallen. Tegenvallen wil ook niet zeggen dat hij verlies maakt en een groot bedrijf als Palm gaat, al staan ze er heel slecht voor, niet zomaar failliet. Anders waren ze allang weg geweest en was die hele Pre er niet geweest.

  1. Gradje -

   Ik heb het toch ook helemaal niet over Vodafone?:S

   Ik zeg enkel dat als mensen zien dat die verkopen in Amerika tegenvallen door die exclusiviteitsdeal, dat men in Europa nog wel even nadenkt voordat men de Pre koopt. Dan maakt het niets uit met wie ze hier een deal hebben gemaakt, dan wil men dat toestel misschien helemaal niet meer.

   Je wilt namelijk liever niet een toestel waarvan de maker failliet dreigt te gaan, en al helemaal niet als dat toestel (het nieuwe besturingssysteem) eigenlijk niet eens helemaal af is. Volgens mij is video-opname bij introductie bijvoorbeeld niet mogelijk, en zo zullen nog wel meer dingetjes niet helemaal af zijn. Dan zit je qua ondersteuning en verdere ontwikkeling lekker met de gebakken peren als de fabrikant het loodje legt.

 3. Gradje -

  Je kunt je hand ook overspelen. Ze proberen er natuurlijk zoveel mogelijk geld uit te slepen met die exclusieve deals, maar uit dat onderzoek lijkt het alsof ze zichzelf daarmee juist in eigen voet schieten.

  Lijkt me niet slim. In Europa zal men daardoor misschien juist ook meer geen twijfelen om zo'n Pre te kopen. Je wilt natuurlijk niet dat de fabrikant even later failliet gaat, zeker niet met ook nog een gloednieuw OPr

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters